Bedrijfspand verduurzamen in 4 duidelijke stappen

12/12/2022

Of jouw bedrijf nou moet voldoen aan de nieuwste wet- en regelgeving, het energieverbruik verlaagd moet worden om kosten te besparen of duurzaam ondernemen het imago van het bedrijf moet versterken, het begint bij het bedrijfspand verduurzamen. Zonder duurzaam bedrijfspand, zal je namelijk geen van deze doelen realiseren en is duurzaam ondernemen als het ware onmogelijk. 

Of je nou een kantoorruimte hebt, een opslagplaats of een productieruimte, voor elk van deze bedrijfs gerelateerde ruimtes is verduurzaming mogelijk en soms zelfs noodzakelijk. In deze blog leggen we je uit hoe je als ondernemer overzichtelijk een bedrijfspand verduurzamen kan in 4 overzichtelijke stappen. Zo kan je je voornamelijk blijven focussen op de corebusiness. 

 
zakelijk duurzaam

Waarom het bedrijfspand verduurzamen soms noodzakelijk is

Het verduurzamen van een bedrijfspand kan in sommige gevallen noodzakelijk zijn. Niet omdat er gezegd wordt dat verduurzamen noodzakelijk is, maar omdat het echt noodzakelijk is om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen. Hieronder vind je de drie voornaamste redenen waarom een bedrijfspand verduurzamen noodzakelijk kan zijn.

1. Bedrijfspand verduurzamen door wet- en regelgeving

Wist je al dat er al een hoop wetten en regels zijn voor bedrijven omtrent duurzaam ondernemen. Zo schreven wij al eerder over het verplichte energielabel C en de energie bespaarplicht. Zo is er nog meer wet- en regelgeving omtrent het verduurzamen van bedrijfspanden in Nederland. De kans bestaat dus dat jouw bedrijf verplicht wordt om te verduurzamen en dus is het goed om hiervan op de hoogte te zijn. 

Verwacht wordt dat er de komende jaren nog veel meer nieuwe wet- en regelgeving bekend gemaakt wordt.

2. Bedrijfspand verduurzamen door te hoge energiekosten

Het zal niemand ontgaan zijn dat de energiekosten eind 2022 de pan uit reizen. Voor veel bedrijven kan dit het einde betekenen. Door te hoge energiekosten worden de productiekosten soms wel verdrievoudigd en dat zorgt ervoor dat de verkoopprijs niet meer interessant genoeg is voor de eindklant. 

Energiebesparing is hier dus de enige oplossing om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen.

3. Bedrijfspand verduurzamen door marktverandering

Tot slot hebben we nog de marktverandering. Steeds meer mensen vinden duurzaamheid belangrijk en komen erachter dat het consumeren van bepaalde producten de duurzame toekomst in de weg staan. In dat geval zoeken steeds meer mensen naar duurzamere alternatieven. Zo’n duurzaam alternatief begint uiteraard bij een duurzaam bedrijfspand. 

Bedrijfspand verduurzamen in 4 stappen

Nu je al wat meer hebt kunnen lezen over waarom een bedrijfspand verduurzamen steeds belangrijker wordt, willen we je niet onthouden hoe je jouw eigen bedrijfspand in 4 overzichtelijke stappen verduurzamen kan. Door zelf alleen de belangrijke keuzes te maken omtrent verduurzaming, behoud je meer focus op het geen waar het voor ondernemers vooral om draait, de core business. 

Consult

Stap 1: Consult

Op een moment dat het jou uitkomt komen we langs voor een kennismaking en inventarisatie van het kantoorpand. Zodat we samen alles tot in de puntjes kunnen bespreken. Ben je al toe aan de volgende stap? Dan meten we direct de belangrijke (energie)data van het pand. Zo kunnen we belangrijke keuzes maken en deze goed onderbouwen.

advies op maat

Stap 2: Advies op maat

Aan de hand van een eerste kennismaking, kunnen we een adviesrapport uitwerken inclusief financiële, technische en juridische aspecten. We zoeken alles tot in de puntjes uit en maken een waterdicht plan van aanpak. Zo weet je waar je aan toe bent en wat je kan verwachten.

Uitvoering

Stap 3: Uitvoering

Wij begeleiden je van A tot Z. Bijvoorbeeld het aanvragen van mogelijke subsidies, maar ook het plannen en begeleiden van alle werkzaamheden die uitgevoerd zullen worden. We schakelen verschillende specialisten in om de duurzame oplossingen te realiseren. Wij zijn uiteindelijk het enige aanspreekpunt voor jou.

nazorg en extras

Stap 4: Nazorg & extra's

Is het project opgeleverd? Ook dan kunnen we nog iets voor je betekenen! Zo bieden we hulp op afstand en kun je een onderhoudspakket bij ons afnemen. Zo realiseren we samen de duurzame toekomst van jouw bedrijf!

Je bedrijfspand verduurzamen via 1 partij en 1 aanspreekpunt, het kan!

energy architects logo

Wil jij jouw kantoorpand van een beter energielabel voorzien en voldoen aan energiebesparingsplicht? Energy Architects is dé partij om slim en gemakkelijk jouw bedrijf te verduurzamen. Wij hebben namelijk een unieke werkwijze ontwikkeld waarmee we bedrijfspanden van A tot Z weten te verduurzamen zonder moeite voor de ondernemer. 

We onderzoeken eerst hoe we jouw bedrijfspand het beste kunnen verduurzamen. Dit doen we door belangrijke (energie)data te verzamelen op locatie. Vervolgens maken we een waterdicht plan van aanpak om aan alle wensen en doelen te voldoen. Zo weet jij dus van te voren precies waar je aan toe bent.

Klinkt het voor jou, net als voor ons, als een strak en slim plan? Dan regelen wij als enige aanspreekpunt voor jouw bedrijf de complete verduurzaming. Wij werken samen met verschillende specialisten die als beste de duurzame ingrepen aan jouw bedrijfspand kunnen realiseren. Wij blijven jouw aanspreekpunt.

De verduurzaming achter de rug? Dan leveren we natuurlijk de best passende afterservice en eventuele onderhoud. 

Complexe woning verduurzamen?

Monument verduurzamen Utrecht

MONUMENTALE WONING VERDUURZAMEN

Persoonlijke intake bij jou thuis

 Onderbouwd advies afgestemd op regelgeving voor monumenten

Duidelijk overzicht van kosten, baten, financiering en subsidies

Implementatie van gewenste energie besparende maatregelen

Ondersteuning bij regelen van subsidies, regelgeving, financiering en onderhoud

 

zelf energie opwekken

JAREN 30 WONING VERDUURZAMEN

Persoonlijke intake bij jou thuis

 Onderbouwd advies afgestemd op jouw besparingsdoelen en comfortwensen

Duidelijk overzicht van kosten, baten, financiering en subsidies

Implementatie van gewenste energie besparende maatregelen

Ondersteuning bij regelen van subsidies, financiering en onderhoud

jaren 30 woning verduurzamen

JAREN 70 WONING VERDUURZAMEN

Persoonlijke intake bij jou thuis

 Onderbouwd advies afgestemd op jouw besparingsdoelen en comfortwensen

Duidelijk overzicht van kosten, baten, financiering en subsidies

Implementatie van gewenste energie besparende maatregelen

Ondersteuning bij regelen van subsidies, financiering en onderhoud

woning verduurzamen

ENERGIE NEUTRAAL WONEN

Persoonlijke intake bij jou thuis

 Onderbouwd advies afgestemd op de ambitie om energie neutraal te wonen

Duidelijk overzicht van kosten, baten, financiering en subsidies

Implementatie van de nodige energie neutrale maatregelen

Ondersteuning bij regelen van subsidies, financiering en onderhoud