Woning verduurzamen op basis van onderzoek

Energy Architects is jouw partner voor het verduurzamen van elke type woning. Op basis onderzoek en wetenschap gaan we aan de slag met energiebesparing, duurzaamheid en comfort in jouw woning.

huis-greenCreated with Sketch.

Bespaar minimaal 50%
op energiekosten

idea-simpleCreated with Sketch.

Hoe complex het vraagstuk
ook is, wij maken een woning verduurzamen simpel

heartCreated with Sketch.

Verbeter het wooncomfort
in en rondom je woning

Elke woning is uniek,
wij verduurzamen daarom uniek

Een tussenwoning, hoekwoning of vrijstaande woning. Wij vinden dat elke woning uniek is. De woningen in Nederland zijn namelijk gedurende verschillende periodes gebouwd en door verschillende mensen doorontwikkeld. Een uitbouw, verschillende soorten verwarmingssystemen, de mate van isolatie en nog veel meer elementen in en rondom een woning maken elke woning in Nederland uniek. 

Bij Energy Architects zijn we van mening dat een woning verduurzamen daarom altijd op een unieke manier moet worden aangepakt. Wij onderzoeken daarom altijd hoe de woning in elkaar steekt en waar de aandachtspunten voor de verduurzaming moeten liggen. Op basis hiervan kunnen we onderbouwd adviseren over de beste aanpak en potentiële energiebesparing. Sluit het advies aan op jouw behoeften, dan voeren we energiebesparende maatregelen uit en helpen we je met alles wat er komt kijken rondom het verduurzamen van jouw woning.

Complexe woning verduurzamen?

Jouw zorg is onze specialisme! 

Monument verduurzamen Utrecht

MONUMENTALE WONING VERDUURZAMEN

Persoonlijke intake bij jou thuis

 Onderbouwd advies afgestemd op regelgeving voor monumenten

Duidelijk overzicht van kosten, baten, financiering en subsidies

Implementatie van gewenste energie besparende maatregelen

Ondersteuning bij regelen van subsidies, regelgeving, financiering en onderhoud

 

zelf energie opwekken

JAREN 30 WONING VERDUURZAMEN

Persoonlijke intake bij jou thuis

 Onderbouwd advies afgestemd op jouw besparingsdoelen en comfortwensen

Duidelijk overzicht van kosten, baten, financiering en subsidies

Implementatie van gewenste energie besparende maatregelen

Ondersteuning bij regelen van subsidies, financiering en onderhoud

jaren 30 woning verduurzamen

JAREN 70 WONING VERDUURZAMEN

Persoonlijke intake bij jou thuis

 Onderbouwd advies afgestemd op jouw besparingsdoelen en comfortwensen

Duidelijk overzicht van kosten, baten, financiering en subsidies

Implementatie van gewenste energie besparende maatregelen

Ondersteuning bij regelen van subsidies, financiering en onderhoud

woning verduurzamen

ENERGIE NEUTRAAL WONEN

Persoonlijke intake bij jou thuis

 Onderbouwd advies afgestemd op de ambitie om energie neutraal te wonen

Duidelijk overzicht van kosten, baten, financiering en subsidies

Implementatie van de nodige energie neutrale maatregelen

Ondersteuning bij regelen van subsidies, financiering en onderhoud

Wij helpen ook met het verduurzamen van andere type woningen…

Huis verduurzamen en slim geld besparen? Klinkt goed, toch?

Dat vonden onze klanten ook! En wie kan je dat beter vertellen, dan onze klanten zelf?

Lex & Sigrid

Utrecht

Owen en Angelique

Asten

Mark & Monique

Utrecht

Woning verduurzamen in 4 stappen

Als je jouw woning wilt verduurzamen, dan wil je dit zo overzichtelijk mogelijk. Er komt veel kijken bij het verduurzamen van je woning. Energy Architects maakt het proces duidelijk en overzichtelijk. Jouw woning verduurzamen we in 4 duidelijk stappen:

Consult

Stap 1: Consult

Wij nemen de tijd voor je. Op een moment dat het jou uitkomt, komen we graag persoonlijk langs voor een kennismaking en inventarisatie van de woning. We bespreken ook de verschillende mogelijkheden die er zijn en verzamelen alle data die nodig is om een op maat gemaakt advies voor jouw situatie te maken.

advies op maat

Stap 2: Advies op maat

Na onze kennismaking schrijven wij voor jou een op maat gemaakt advies op basis van jouw wensen en de technische mogelijkheden in jouw woning. Daarnaast adviseren wij over de financiële mogelijkheden zoals subsidies en leningen. Na een gezamenlijke bespreking van het advies, weet je van A tot Z wat de mogelijkheden zijn en wat daarbij komt kijken.

Uitvoering

Stap 3: Uitvoering

Wij leveren je zorgeloos een duurzame woning. In overleg met jou voeren we alle werkzaamheden uit met partners en zijn wij altijd jouw aanspreekpunt. We zorgen dat alles veilig en vakkundig wordt aangesloten en werken rommel en kabels weg. Wel zo netjes.

nazorg en extras

Stap 4: Nazorg & extra's

Waar anderen stoppen, gaan wij door. Ook nadat we je woning duurzaam hebben gemaakt blijven we betrokken. Eén aanspreekpunt voor al jullie onderhoud in en rondom de woning. Zo kun je kiezen voor allerlei slimme extra opties en helpen we je op weg met jouw slimme en duurzame woning. Fijn toch?

Energy architects
Group 3Created with Sketch.

Over Energy Architects

Toen Erik en Joost een huis van een vriend wilden opknappen, zagen ze door de bomen het bos niet meer tussen alle energiebesparende maatregelen die je als huiseigenaar vandaag de dag kunt nemen. Waar moet je beginnen? Wat levert de meeste rendement op? Wie kan helpen bij de uitvoering? 

Na zelf ervaren te hebben wat er allemaal komt kijken bij het verduurzamen van een woning, richtten ze in 2017 Energy Architects op (voorheen Dura Design). In de afgelopen jaren werkte Energy Architects voor honderden klanten in binnen- en buitenland en bestaat het team al lang niet meer uit alleen Erik en Joost. 

Wij zijn er klaar voor, en jij?

Energy Architects Contact

Wil jij ook jouw woning verduurzamen en ben je op zoek naar een totaaloplossing? Wij helpen je graag verder.

Ontdek binnen 2 minuten hoeveel je kan besparen met onze bespaarcheck, plan een vrijblijvend adviesgesprek in of download onze brochure voor wat extra informatie.

Veel gestelde vragen

Een woning verduurzamen kan soms best onduidelijk en spannend zijn. Wij helpen je op weg.

Wanneer  je besluit om je woning te verduurzamen, is het belangrijk om een goed plan te maken. Voordat je begint met het aanbrengen van energiebesparende- en energieopwekkende maatregelen, is het belangrijk om een uitgebreid energierapport van de woning op te laten stellen. In dit rapport wordt het energieverbruik van de afgelopen jaren in kaart gebracht en een prognose van het energieverbruik in de toekomst. Gebaseerd hierop kan een plan van aanpak opgesteld worden. 

Een expert komt langs om de huidige staat van de woning vast te leggen. Er is nu voldoende informatie om een uitgebreid verduurzaming adviesplan  voor de woning op te stellen. In dit adviesplan komt te staat wat de mogelijkheden betreft het verduurzamen van de woning zijn, de potentiële energiebesparing, de potentiële energie opwek, de geschatte kosten en de subsidie- + financieringsmogelijkheden. 

Je weet nu goed waar te beginnen met het verduurzamen van jouw woning. Afgestemd om het adviesplan, kan er een goede planning gemaakt worden om de geadviseerde maatregelen uit te voeren. 

Voor het verduurzamen van een woning is ontzettend veel mogelijk. Kort en simpel gezegd bestaat het verduurzamen van een woning uit 3 onderdelen: energie besparen, duurzaam verwarmen en energie opwekken. We zetten mogelijkheden per onderdeel op een rijtje:

Energie besparen:

 • Isoleren van vloer, wanden, glas en dak
 • Oude apparaten vervangen voor A label apparaten
 • Verlichting vervangen voor LED verlichting
 • Zone verwarming

 

Duurzaam verwarmen:

 • CV ketel vervangen voor (hybride) warmtepomp
 • Warmteafgiftesysteem vernieuwen
 • Bijverwarming met airco units of infrarood verwarming

 

Energie opwekken:

 • Zonnepanelen
 • Zonneboiler
 • Duurzame energieleverancier

De kosten voor het verduurzamen van een woning kunnen erg verschillen. De kosten zijn namelijk sterk afhankelijk van de huidige staat van het huis, het oppervlakte van de woning en de gewenste energiebesparing. Hieronder een gemiddelde schatting van de kosten voor het verduurzamen van een woning in verschillende situaties:

 • Gemiddelde jaren 30 woning (120 m2): €25.000 tot €45.000
 • Gemiddelde jaren 70 woning (120 m2): €20.000 tot €30.000
 • Gemiddelde monumentale woning: €30.000 t0t €50.000
 • Grote woning (≥ 200 m2): €40.000 tot €60.000

 

De kosten die we hierboven beschreven zijn gebasseerd op het verduurzamen van een woning met meerdere energiebesparende en energieopwekkende maatregelen. Bovenstaande kosten zijn gemiddeldes en dus kunnen de kosten afhankelijk van de situatie hoger of lager uitvallen.

Wanneer je jouw woning gaat verduurzamen is het mogelijk om gebruik te maken van verschillende subsidies. Er zijn verschillende soorten subsidies beschikbaar vanuit de overheid en gemeenten. De meest bekende subsidie is de ISDE subsidie vanuit de overheid. Via deze subsidie krijgen woningeigenaren die energiebesparende maatregelen aan hun woning treffen een X bedrag gefinancierd vanuit de overheid. Bij een gemiddelde woning verduurzaming kan het subsidiebedrag oplopen tot €6.000.