Jaren 30 woning verduurzamen van A tot Z

Energy Architects is gespecialiseerd in het verduurzamen van onder andere jaren 30 woningen. Op basis van onderzoek en wetenschap gaan we aan de slag met energiebesparing, duurzaamheid en comfort in jouw woning. Een jaren 30 woning verduurzamen we van A tot Z.

huis-greenCreated with Sketch.

Bespaar minimaal 50%
op energiekosten

idea-simpleCreated with Sketch.

Hoe complex het vraagstuk
ook is, wij maken verduurzamen simpel

heartCreated with Sketch.

Verbeter het wooncomfort
in en rondom je woning

Een jaren 30 woning verdiend een specialistische aanpak

Wij verduurzamen meer dan alleen jaren 30 woningen…

Een jaren 30 woning is ondertussen al bijna 100 jaar oud. De energietransitie is pas net aan de gang en dus is er tijdens de bouw van de jaren 30 woningen nog vrijwel geen aandacht besteed aan duurzaamheid. Isolatie werd die tijd nog amper toegepast en het opwekken van energie was nog onbekend. Logisch dus dat een jaren woning vanuit de bouw niet erg duurzaam is. Een jaren 30 woning verduurzamen brengt dan ook veel mogelijkheden met zich mee. 

Bij Energy Architects zijn we van mening dat een jaren 30 woning verduurzamen daarom altijd op een specialistische manier moet worden aangepakt. Wij onderzoeken daarom altijd hoe het gebouw in elkaar steekt en waar de aandachtspunten voor de verduurzaming moeten liggen. We besteden extra aandacht aan verouderde gedeeltes van de woning. Op basis hiervan kunnen we onderbouwd adviseren over de beste aanpak en potentiële energiebesparing. Sluit het advies aan op jouw behoeften, dan voeren we de energiebesparende maatregelen uit en helpen we je met alles wat er komt kijken rondom het verduurzamen van jouw jaren 30 woning.

Zo verduurzamen wij van A tot Z

Jouw zorg is onze specialisme! 

Woning verduurzamen

1. Inventariseren en onderzoeken

Persoonlijke intake bij jou thuis

 Onderzoek naar isolatie en ventilatie staat

 Vaststellen energieverbruik

 Mogelijkheden voor verbouwingen en duurzame maatregelen vaststellen

 Subsidie- en financieringsmogelijkheden vaststellen

 

Bestaand huis verduurzamen

2. Adviseren en concretiseren

Op maat gemaakt verduurzamingsadvies voor jouw woning met persoonlijke bespreking

Overzicht van potentiële duurzame maatregelen

Inclusief besparingsplan en berekening terugverdientijd

Concreet implementatieplan

jaren 70 woning verduurzamen

3. Duurzame maatregelen treffen

 Wij regelen dat de duurzame maatregelen met gespecialiseerd partners geïmplementeerd worden bij jouw woning

 Contact verloopt altijd via ons

 Projectbegeleiding om 100% zeker te zijn van een soepel lopend project

Een logische planning van verschillende maatregelen, wij regelen alles

Woning verduurzamen tips

4. Subsidie en nazorg

Garantie van alle duurzame maatregelen verloopt via Energy Architects

Wij regelen de subsidie aanvragen waarmee je duizenden euro’s bespaart.

Wij ondersteunen bij eventuele financieringsaanvragen

● Ook onderhoud regel je makkelijk via ons

Een jaren 30 woning verduurzamen was nog nooit zo makkelijk...

Toen Lex & Sigrid uit Utrecht ons benaderde over het verduurzamen van hun prachtige jaren 30 woning, zijn wij direct aan de slag gegaan met het inventariseren van de woning om een verduurzamingsadvies op maat af te stemmen. Nadat er een concreet plan van aanpak op tafel lag, zijn wij in de periode dat Lex en Sigrid heerlijk op vakantie waren, druk aan de slag gegaan met een compleet verduurzaamde woning. 

Benieuwd naar de ervaringen van Lex en Sigrid? Bekijk dan eens de video op deze pagina. 

Lex & Sigrid

Utrecht

Jaren 30 woning verduurzamen in 4 stappen

Als je jouw woning wilt verduurzamen, dan wil je dit zo overzichtelijk mogelijk. Er komt veel kijken bij het verduurzamen van een oudere woning. Energy Architects maakt het proces duidelijk en overzichtelijk. Jouw jaren 30 woning verduurzamen we in 4 duidelijk stappen:

Consult

Stap 1: Consult

Het is belangrijk om elkaar te leren kennen en jouw woning te begrijpen. Op basis van jouw wensen en (bespaar)doelen gaan wij te werken. Een expert van Energy Architect komt daarom graag bij jou thuis langs voor een kennismaking en inventarisatie van de woning. Hier leggen we de basis vast voor het verduurzamen van jouw woning.

advies op maat

Stap 2: Advies op maat

Na kennis gemaakt te hebben en goed beeld te hebben van de mogelijkheden en wensen, zal de expert die bij jou langs is geweest een advies op maat opstellen. Dit advies wordt opgesteld om het verduurzamen van een oudere woning in goede banen te leiden. Zo hebben we een duidelijk beeld van de kosten, energiebesparing, terugverdientijd, subsidiemogelijkheden en financieringsopties.

Uitvoering

Stap 3: Uitvoering

De uitvoering van de maatregelen kan je volledig aan ons over laten. Samen met specialisten die jaren ervaring hebben met het implementeren van de duurzame maatregelen, gaan we aan de slag met de uitvoering. Wij begeleiden het project om alles in goede banen te leiden en verschillende maatregelen op elkaar af te stemmen. Zo hoef jij je nergens druk om te maken.

nazorg en extras

Stap 4: Nazorg & extra's

Waar anderen stoppen, gaan wij door. Bij het verduurzamen van een jaren 30 woning komt meer kijken dan alleen adviseren en realiseren. Ook nadat we je woning duurzaam hebben gemaakt blijven we betrokken. Eén aanspreekpunt voor al het onderhoud in en rondom de woning. Zo kun je kiezen voor allerlei slimme extra opties en helpen we je op weg met jouw slimme en duurzame woning. Fijn toch?

Energy architects
Group 3Created with Sketch.

Over Energy Architects

Toen Erik en Joost een huis van een vriend wilden opknappen, zagen ze door de bomen het bos niet meer tussen alle energiebesparende maatregelen die je als huiseigenaar vandaag de dag kunt nemen. Waar moet je beginnen? Wat levert de meeste rendement op? Wie kan helpen bij de uitvoering? 

Na zelf ervaren te hebben wat er allemaal komt kijken bij het verduurzamen van een woning, richtten ze in 2017 Energy Architects op (voorheen Dura Design). In de afgelopen jaren werkte Energy Architects voor honderden klanten in binnen- en buitenland en bestaat het team al lang niet meer uit alleen Erik en Joost. 

Wij zijn er klaar voor, en jij?

Energy Architects Contact

Wil jij ook jouw jaren 30 woning verduurzamen en ben je op zoek naar een totaaloplossing? Wij helpen je graag verder.

Ontdek binnen 2 minuten hoeveel je kan besparen met onze bespaarcheck, plan een vrijblijvend adviesgesprek in of download onze brochure voor wat extra informatie.

Veel gestelde vragen

Een woning verduurzamen kan soms best onduidelijk en spannend zijn. Wij helpen je op weg.

Een jaren 30 woning is vrij oud en afhankelijk van het renovatie verleden, is er waarschijnlijk vrij weinig aan verduurzaming gedaan. Het voordeel is dat er dan nog ontzettend veel duurzame winst te behalen is. Echter door de ”oude” staat van de woning, kan verduurzamen ook een ingewikkeld traject worden.

Bij een jaren 30 woning verduurzamen komt dan ook veel kijken. Het is belangrijk om de staat van de woning eerst goed te inventariseren alvorens er een verduurzamingsplan opgesteld kan worden. In zo’n inventarisatie moet er rekening gehouden worden met de opbouw en staat van de woning. Vervolgens kan er een plan met energiebesparende maatregelen opgesteld worden. Hierbij willen we zoveel mogelijk rekening houden met een gunstige terugverdientijd. 

Voor het verduurzamen van een oudere woning is in veel gevallen nog heel veel mogelijk. Er moet weliswaar rekening gehouden worden met de opbouw en staat van de woning, maar in veel gevallen is zelfs een energie neutrale woning nog steeds mogelijk. Kort en simpel gezegd bestaat het verduurzamen van een woning uit 3 onderdelen: energie besparen, duurzaam verwarmen en energie opwekken. We zetten mogelijkheden per onderdeel op een rijtje:

Energie besparen:

 • Isoleren van vloer, wanden, glas en dak
 • Oude apparaten vervangen voor A label apparaten
 • Verlichting vervangen voor LED verlichting
 • Zone verwarming

Duurzaam verwarmen:

 • CV ketel vervangen voor (hybride) warmtepomp
 • Warmteafgiftesysteem vernieuwen
 • Bijverwarming met airco units of infrarood verwarming

Energie opwekken:

 • Zonnepanelen
 • Zonneboiler
 • Duurzame energieleverancier

De kosten voor het verduurzamen van een jaren 30 woning zijn gemiddeld hoger dan het verduurzamen van een nieuwere woning. Dit heeft voornamelijk te maken met de oudere staat van de woning en doordat er vanaf de bouw vrijwel niks qua verduurzaming gedaan is. Er moet in veel gevallen nog veel gebeuren.

 • De kosten voor het verduurzamen van een jaren woning kunnen uiteenlopen tussen €25.000 en €75.000+.

 

De kosten die we hierboven beschreven zijn gebaseerd op het verduurzamen van een woning met meerdere energiebesparende en energieopwekkende maatregelen. Wanneer het pand al deels verduurzaamd is, kunnen de kosten lager uitvallen. 

Wanneer je jouw woning gaat verduurzamen is het mogelijk om gebruik te maken van verschillende subsidies. Er zijn verschillende soorten subsidies beschikbaar vanuit de overheid en gemeenten. De meest bekende subsidie is de ISDE subsidie vanuit de overheid. Via deze subsidie krijgen woningeigenaren die energiebesparende maatregelen aan hun woning treffen een X bedrag gefinancierd vanuit de overheid. Bij een gemiddelde woning verduurzaming kan het subsidiebedrag oplopen tot €6.000.

In sommige gemeenten zijn er nog extra subsidies beschikbaar voor bijvoorbeeld een groen dak.