Een jaren 30 huis verduurzamen doe je zo – 4 waardevolle tips!

26/10/2021

Een jaren 30 huis is al wat aan de oude kant en het energieverbruik is waarschijnlijk veel hoger dan dat je gewend bent, logisch want een huis uit de jaren 30 is vaak niet tot nauwelijks geïsoleerd en voorzien van oude (elektrische) apparaten. Daarnaast kan het ook goed voorkomen dat je dak, kozijnen en soms zelfs je deuren aan vervanging toe zijn. Het ideale moment om te denken aan verduurzamen.

Jouw jaren 30 huis verduurzamen is nu zelfs interessanter dan ooit. Door de snelle ontwikkelingen is het financieel gezien steeds beter mogelijk om je volledige woning te verduurzamen. Dat in combinatie met de stijgende energieprijzen, maakt een jaren 30 huis verduurzamen super interessant voor zowel het financiële oogpunt als het verhogen van jouw wooncomfort!

Een jaren 30 huis verduurzamen hoeft niet lastig te zijn

Wellicht heb je al voor de stijging van de energieprijzen gedacht aan het verduurzamen van je woning, maar dacht je toen dat jouw jaren 30 huis verduurzamen heel veel moeite zou kosten. Logisch, want de kans dat er veel verschillende maatregelen getroffen moeten worden is groot.

Toch kan je door van te voren goed uit te zoeken met welke (zo makkelijk mogelijke) ingrepen je de meeste winst behaald, het verduurzamen een stuk makkelijker maken. Het zit namelijk zo:

Bij een gedateerde woning uit de jaren 30 kan je veel verschillende duurzame maatregelen toepassen, maar er zijn altijd enkele maatregelen of een combinatie van een aantal maatregelen die voor de meeste winst zorgen. Afhankelijks van jouw doel (energiekosten besparen, CO2 uitstoot reduceren of je woning toekomst proof maken) hoef je alleen de juiste combinatie van duurzame maatregelen toe te passen.

 

jaren 30 huis verduurzamen

Als je genoeg kennis hebt over de verschillende verduurzamingsmaatregelen en de impact van deze maatregelen, weet je waarschijnlijk al welke maatregelen voor jouw woning belangrijk zijn.

Heb je die kennis niet, dan is verstandig om specialisten in te schakelen die dit voor je uitzoeken. We zouden graag hieronder een opsomming maken met de beste maatregelen die je moet nemen om jouw jaren 30 woning te verduurzamen, maar helaas is dat niet mogelijk. Het is namelijk zo dat heel veel verschillende aspecten hierin een rol spelen, zoals:

  • Oppervlakte woning
  • Grootte van het huishouden
  • Warmtevraag
  • Staat woning
  • Jouw eigen doel
 

Energy Architects is er vooral voor de mensen die het verduurzamen van hun woning in één keer goed willen aanpakken met de meest interessante maatregelen voor hun specifieke doel. Daarom komen we altijd eerst bij je langs om te onderzoeken welk pakket aan maatregelen de meeste impact heeft.

Jaren 30 woning isoleren

Jouw jaren 30 huis verduurzamen in 4 stappen

Om je op weg te helpen met het verduurzamen van jouw woning geven we je een algemeen stappenplan waarmee je de verduurzaming goed aanpakt. Let er op dat elk huis uniek is en dat dit niet altijd de beste methode hoeft te zijn. Mocht je nou voor jouw woning specifiek willen weten hoe je het verduurzamen het beste aanpakt? Dan bieden we je helemaal gratis en volledig vrijblijvend een kort adviesgesprek aan. Na enkele vragen kunnen we je goed adviseren over hoe jij jouw (oude) woning het beste verduurzaamt! Vraag hier een adviesgesprek aan!

Stap 1. meten is weten

Zoek van te voren goed uit wat er moet gebeuren om te besparen op jouw energierekening. Het is zonde om dure maatregelen te treffen die weinig impact hebben om de duurzaamheid van jouw woning. Bekijk waar in jouw woning warmte verloren gaat en waar de pieken van het elektriciteitsverbruik zitten. Bedenk je daarbij ook goed of de efficiëntie van je huidige warmte afgifte systeem nog goed is en welke elektrische apparaten de meeste elektriciteit verbruiken.

Vervolgens weet je of je bepaalde energiepieken simpel kan verlagen met simpele/laagdrempelige ingrepen en waarvoor je een gespecialiseerd bedrijf voor langs moet laten komen.

Stap 2. verduurzamen combineren met renoveren

Het kan goed voorkomen dat in een jaren 30 huis bepaalde delen aan renovatie toe zijn. Dit is vaak ideaal te combineren met verduurzamen. Bij een jaren 30 woning komt het veel voor dat het dak, de kozijn en soms ook de deuren vervangen moeten worden. Wanneer je dit toch moet doen, kan je het beste direct kijken of het slim is om dit te combineren met duurzame maatregelen.

Stap 3. plan de verduurzaming goed

Heel waarschijnlijk is het zo dat jouw jaren 30 huis van meerdere duurzame ingrepen voorzien moet worden. Omdat er vaak nog weinig mee gedaan is, is het lastig om met een soort maatregel een groot verschil te maken. Je zal merken dat je dan niet echt gaat besparen op jouw energieverbruik.

Zorg er daarom altijd goed voor dat je de verschillende maatregelen goed plant en dat de partijen die jouw woning duurzamer komen maken goed op elkaar afgestemd zijn. Wanneer dit fout gaat, komt het regelmatig voor dat de verschillende specialisten alleen nog maar naar elkaar wijzen. Vervolgens moeten er extra werkzaamheden verricht worden en zit jij met hogere kosten. Zorg er daarom voor dat je dit voorkomt door alles goed te plannen en op elkaar af te stemmen.

Wanneer je de ambitie hebt om helemaal energieneutraal te wonen, is deze stap nog belangrijker. 

Stap 4. geniet en maak het je zelf niet te moeilijk

Als je bovenstaande stappen goed hebt uitgevoerd, zal je merken dat het verduurzamen van je woning helemaal niet zo moeilijk en stressvol is als dat je van te voren had gedacht. Probeer te genieten van het verduurzamen van jouw woning, je bent namelijk met iets unieks bezig wat door iedereen geapprecieerd wordt!

Je woning verduurzamen via 1 partij en 1 aanspreekpunt, het kan!

Woning verduurzamen Dura Design

Energy Architects kan jou namelijk van A tot Z helpen met het verduurzamen van jouw jaren 30 woning, sterker nog we zijn gespecialiseerd in een jaren 30 huis verduurzamen. Als enige aanspreekpunt verduurzamen we samen jouw woning. We zoeken van te voren gedetailleerd uit hoe we jouw woning het beste kunnen verduurzamen en daarmee jouw doelen kunnen voltooien. We stellen een op maat gemaakt plan van aanpak op en werken zo toe naar het meest financieel aantrekkelijk en winstgevende pakket aan maatregelen toe.

Vervolgens regelen wij de gehele uitvoering. Samen met onze partners zorgen we voor het verduurzamen van jouw woning. Echter zijn wij altijd jouw enige aanspreekpunt, je regelt alles dus alleen met ons en daardoor kunnen we je ook echt verzekeren van een mooi resultaatOnze werkwijze is zo ingericht, dat jij alleen nog stap 4 van bovenstaand stappenplan hoeft uit te voeren!

Benieuwd naar hoeveel jij kan besparen per duurzame ingreep aan jouw jaren 30 woning? Doe eens onze gratis bespaarcheck en zie binnen 1 minuut hoeveel jij mogelijk kan besparen op het energieverbruik van jouw jaren 30 woning!

Complexe woning verduurzamen?

Monument verduurzamen Utrecht

MONUMENTALE WONING VERDUURZAMEN

Persoonlijke intake bij jou thuis

 Onderbouwd advies afgestemd op regelgeving voor monumenten

Duidelijk overzicht van kosten, baten, financiering en subsidies

Implementatie van gewenste energie besparende maatregelen

Ondersteuning bij regelen van subsidies, regelgeving, financiering en onderhoud

 

zelf energie opwekken

JAREN 30 WONING VERDUURZAMEN

Persoonlijke intake bij jou thuis

 Onderbouwd advies afgestemd op jouw besparingsdoelen en comfortwensen

Duidelijk overzicht van kosten, baten, financiering en subsidies

Implementatie van gewenste energie besparende maatregelen

Ondersteuning bij regelen van subsidies, financiering en onderhoud

jaren 30 woning verduurzamen

JAREN 70 WONING VERDUURZAMEN

Persoonlijke intake bij jou thuis

 Onderbouwd advies afgestemd op jouw besparingsdoelen en comfortwensen

Duidelijk overzicht van kosten, baten, financiering en subsidies

Implementatie van gewenste energie besparende maatregelen

Ondersteuning bij regelen van subsidies, financiering en onderhoud

woning verduurzamen

ENERGIE NEUTRAAL WONEN

Persoonlijke intake bij jou thuis

 Onderbouwd advies afgestemd op de ambitie om energie neutraal te wonen

Duidelijk overzicht van kosten, baten, financiering en subsidies

Implementatie van de nodige energie neutrale maatregelen

Ondersteuning bij regelen van subsidies, financiering en onderhoud