Energieneutraal wonen?
Wij verduurzamen van A tot Z

Voldoende energie opwekken om het volledige energieverbruik van een woning te voorzien. Energieneutraal wonen brengt ontzettend veel voordelen met zich mee. Maar een energieneutrale woning vergt veel aanpassingen.

Energy Architects is gespecialiseerd in energie neutrale woningen.

huis-greenCreated with Sketch.

Gasloos wonen
0 op de meter

idea-simpleCreated with Sketch.

Hoe complex het ook is,
wij maken energieneutraal wonen simpel

heartCreated with Sketch.

Verbeter het wooncomfort
in en rondom je woning

Een energie neutrale woning vergt extra aandacht

Wij verzorgen de aandacht die nodig is

Energieneutraliteit betekent dat de energie die door de woning wordt verbruikt op jaarbasis volledig wordt gecompenseerd door duurzaam opgewekte energie, resulterend in een netto energieverbruik van nul. Energieneutraal wonen is daarom een belangrijk doel voor de toekomst. Naast dat dit enorm veel energie bespaard, scheelt het ook in de energiekosten. Op deze manier kan ontzettend veel bespaard worden en leveren we een positieve bijdrage aan de klimaatdoelen.

Energy Architects is gespecialiseerd in het verduurzamen van woningen en realiseren van energie neutrale woningen. Wij maken energieneutraal wonen mogelijk voor alle type woningen. Op basis van uitgebreid onderzoek in de woning, inventariseren we de belangrijkste aandachtspunten. Zo weten we precies waar extra aandacht nodig is en hoe we stap voor stap naar een energie neutrale woning kunnen toewerken. Energy Architects adviseert over de mogelijkheden en beste werkwijze. Na afstemming van een duidelijk plan van aanpak, kunnen alle duurzame maatregelen die nodig zijn voor energieneutraal wonen via ons uitgevoerd worden. Wij zijn als enige aanspreekpunt verantwoordelijk voor jouw nieuwe energie neutrale woning. 

Energieneutraal wonen van A tot Z

Jouw zorg is onze specialisme! 

Woning verduurzamen

1. Inventariseren en onderzoeken

Persoonlijke intake bij jou thuis

 Onderzoek naar isolatie en ventilatie staat

 Vaststellen energieverbruik

Mogelijkheden van energieneutraal wonen opstellen

 Subsidie- en financieringsmogelijkheden vaststellen

 

Bestaand huis verduurzamen

2. Adviseren en concretiseren

Op maat gemaakt verduurzamingsadvies afgestemd op energieneutraal wonen

● Persoonlijke bespreking van het advies

Overzicht van nodige duurzame maatregelen

Inclusief besparingsplan en berekening terugverdientijd

Concreet implementatieplan

jaren 70 woning verduurzamen

3. Duurzame maatregelen treffen

Samen met gespecialiseerde partner implementeren we de benodigde maatregelen

 Contact verloopt altijd via ons

 Projectbegeleiding om 100% zeker te zijn van een soepel lopend project

Een logische planning van verschillende maatregelen, wij regelen alles

Woning verduurzamen tips

4. Subsidie en nazorg

Garantie van alle duurzame maatregelen verloopt via Energy Architects

Wij regelen de subsidie aanvragen waarmee je duizenden euro’s bespaart.

Wij ondersteunen bij eventuele financieringsaanvragen

● Ook onderhoud regel je makkelijk via ons

Energieneutraal wonen
0 op de meter

Energy Architects heeft al veel woningen weten te verduurzamen en energieneutraal wonen speelt vaak een grote rol. Om een energie neutrale woning te realiseren komt veel kijken. Energy Architects levert een volledige ontzorging waarbij het verduurzamen van jouw woning slechts minimale inspanning vereist. 

Afhankelijk van jouw doelen en comfortwensen, gaan wij aan de slag met een uitgebreid onderzoek. Op basis van dit onderzoek stellen we een verduurzamingsadvies op waarmee we de volledige woning kunnen verduurzamen waarbij energieneutraliteit centraal staat. Na een persoonlijke bespreking en volledige duidelijkheid van het plan, heb je de mogelijkheid om het plan door uit te laten voeren waarbij wij alles, van uitvoering tot afronding en van subisidies tot eventuele financieringsaanvragen, uit handen nemen.

Woning verduurzamen tips

Een energie neutrale woning in 4 stappen

Als je jouw woning wilt verduurzamen om energie neutraal te gaan wonen, dan komt er best veel kijken om dit te realiseren. Energieneutraal wonen betekent veel aanpassingen aan jouw woning. Energy Architects maakt het proces duidelijk en overzichtelijk.

Consult

Stap 1: Consult

Om een energie neutrale woning te realiseren is het belangrijk dat we de woning goed onderzoeken. Tijdens een kennismaking bij jou thuis brengen we eerst jouw wensen en doelen in kaart en onderzoeken we de mogelijkheden van het huis. Het intakegesprek legt de basis vast en zal als fundament voor een nieuwe energie neutrale woning gebruikt worden.

advies op maat

Stap 2: Advies op maat

Nadat een expert de woning heeft geïnventariseerd, gaan we aan de slag met een plan van aanpak. We onderzoeken verschillende mogelijkheden voor een energie neutralen woning en werken dit uit in een verduurzamingsadvies. In het advies wordt duidelijk welke stappen genomen moeten worden, wat het besparingspotentieel is, wat de kosten bedragen en of de terugverdientijd interessant genoeg is. Ook geven we een overzicht van mogelijk financieringsaanvragen en subsidies.

Uitvoering

Stap 3: Uitvoering

De uitvoering van de maatregelen kan je volledig aan ons over laten. Samen met specialisten die jaren ervaring hebben met het implementeren van de duurzame maatregelen, gaan we aan de slag met de uitvoering. Wij begeleiden het project om alles in goede banen te leiden en verschillende maatregelen op elkaar af te stemmen. Zo hoef jij je nergens druk om te maken.

nazorg en extras

Stap 4: Nazorg & extra's

Waar anderen stoppen, gaan wij door. Wanneer het op energieneutraal wonen aankomt, willen goed monitoren of de berekeningen behaald worden. Zo kunnen we eventueel bijschakelen indien dit nodig blijkt. Ook nadat jouw woning volledig energieneutraal is opgeleverd, blijven we betrokken. Eén aanspreekpunt voor al het onderhoud in en rondom de woning. Zo kun je kiezen voor allerlei slimme extra opties en helpen we je op weg met jouw slimme en duurzame woning. Fijn toch?

Energy architects
Group 3Created with Sketch.

Over Energy Architects

Toen Erik en Joost een huis van een vriend wilden opknappen, zagen ze door de bomen het bos niet meer tussen alle energiebesparende maatregelen die je als huiseigenaar vandaag de dag kunt nemen. Waar moet je beginnen? Wat levert de meeste rendement op? Wie kan helpen bij de uitvoering? 

Na zelf ervaren te hebben wat er allemaal komt kijken bij het verduurzamen van een woning, richtten ze in 2017 Energy Architects op (voorheen Dura Design). In de afgelopen jaren werkte Energy Architects voor honderden klanten in binnen- en buitenland en bestaat het team al lang niet meer uit alleen Erik en Joost. 

Wij zijn er klaar voor, en jij?

Energy Architects Contact

Wil jij ook volledig energieneutraal wonen en en ben je op zoek naar een totaaloplossing? Wij helpen je graag verder.

Ontdek binnen 2 minuten hoeveel je kan besparen met onze bespaarcheck, plan een vrijblijvend adviesgesprek in of download onze brochure voor wat extra informatie.

Veel gestelde vragen

Een energie neutrale woning is best spannend. Wij helpen je op weg.

Er komt veel kijken bij het verduurzamen tot een energie neutrale woning. Het verduurzamen van een bestaande woning naar energieneutraliteit is een complex proces dat een specialistische aanpak vereist. Het is belangrijk om een gedetailleerd te plannen, investeren in duurzame maatregelen en soms ingrijpende verbouwingen te doen.

Het toepassen van duurzame maatregelen zoals isolatie, zonnepanelen, warmtepompen, en energiebeheersystemen, vereist gespecialiseerde kennis en vaak een op maat gemaakte oplossing.

Ook de regelgeving rondom energieneutraliteit en de beschikbaarheid van subsidies kunnen complex zijn. Huiseigenaren krijgen te maken met bouwvoorschriften, ingrijpende maatregelen subsidieaanvragen, en meer. Het vereist tijd en aandacht om te profiteren van de beschikbare financiële steun en te voldoen aan alle wettelijke vereisten.

  • Financiële besparingen

Een van de meest tastbare voordelen van een energie neutrale woning is de aanzienlijke vermindering van energiekosten. Na de initiële investering in energiebesparende maatregelen en duurzame energieopwekking, zoals isolatie, warmtepompen, en zonnepanelen, kunnen bewoners genieten van zeer lage tot geen maandelijkse energierekeningen. Bovendien kunnen huiseigenaren in sommige gevallen een overschot aan opgewekte energie terug leveren aan het net, wat leidt tot extra inkomsten.

  • Verhoogd comfort

Energieneutrale woningen bieden een hoog comfortniveau. Uitgebreide isolatie en geavanceerde verwarmings- en koelsystemen zorgen voor een constant binnenklimaat, vrij van tocht of extreme temperatuurschommelingen. Dit verbetert niet alleen het wooncomfort, maar draagt ook bij aan een gezonder binnenmilieu door het verminderen van vocht en schimmelvorming.

  • Milieubijdrage

Door het verbruik van fossiele brandstoffen drastisch te verminderen, dragen energie neutrale woningen bij aan de vermindering van CO2-uitstoot en andere broeikasgassen. Dit is cruciaal in de strijd tegen klimaatverandering. Het verduurzamen naar een energie neutrale woning ondersteunt de transitie naar een duurzamere samenleving en helpt om de ecologische voetafdruk van het huishouden te minimaliseren.

  • Toekomstbestendigheid

Een energie neutrale woning is volledig voorbereid op de toekomst. Fossiele brandstoffen zoals aardgas en olie zullen op raken en steeds duurder worden. Een energie neutrale woning is volledig onafhankelijk van energieleveranciers en produceert genoeg energie dat nodig is om er te wonen. Welke veranderingen er ook zullen komen, een energie neutrale woning is voorbereid op de toekomst.

Een energie neutrale woning zal hoge investeringskosten met zich mee brengen. Afhankelijk van de staat van het huis en de nodige maatregelen, kunnen de gemiddelde kosten erg van elkaar verschillen. 

  • De kosten voor een energie neutrale woning kunnen uiteenlopen tussen €55.000 en €100.000+.

 

De kosten die we hierboven beschreven zijn gebaseerd op het verduurzamen van een woning met meerdere energiebesparende en energieopwekkende maatregelen. Wanneer het pand al deels verduurzaamd is, kunnen de kosten lager uitvallen. 

Wanneer je jouw woning gaat verduurzamen en een energie neutrale woning gaat realiseren, zijn er veel subsidies beschikbaar. Er zijn verschillende soorten subsidies vanuit de overheid en gemeenten beschikbaar gesteld. De meest bekende subsidie is de ISDE subsidie vanuit de overheid. Via deze subsidie krijgen woningeigenaren die energiebesparende maatregelen aan hun woning treffen een X bedrag gefinancierd vanuit de overheid. Wanneer een woning volledig verduurzaamd wordt en er een energie neutrale woning ontstaat, kan er gemiddeld €9.000 aan subsidies gebruikt worden. 

In sommige gemeenten zijn er nog extra subsidies beschikbaar voor bijvoorbeeld een groen dak.