Jaren 70 woning verduurzamen van A tot Z

Energie besparen, moderniseren en toekomst bestendigheid zijn 3 belangrijke elementen van het verduurzamen van een jaren 70 woning. Energy Architects is gespecialiseerd in onder andere jaren 70 woningen. Een jaren 70 woning verduurzamen we van A tot Z.

huis-greenCreated with Sketch.

Bespaar minimaal 50%
op energiekosten

idea-simpleCreated with Sketch.

Hoe complex het vraagstuk
ook is, wij maken verduurzamen simpel

heartCreated with Sketch.

Verbeter het wooncomfort
in en rondom je woning

Een jaren 70 woning heeft meer dan alleen duurzaam nodig

Wij verduurzamen ook andere type woningen…

Een jaren 70 woning straalt charme uit en bevat vaak mooi elementen die we graag willen behouden. Echter is de kans groot dat er nog weinig tot geen renovatie aan een jaren 70 woning heeft plaats gevonden. Terwijl de woning ondertussen al meer dan 50 jaar oud is, wordt renovatie steeds relevanter. Het perfecte moment om direct op een duurzame wijze te renoveren. Een jaren 70 woning verduurzamen brengt mooie kansen met zich mee.

Bij Energy Architects zijn we gespecialiseerd in het duurzaam renoveren van jaren 70 woningen. Wij onderzoeken daarom altijd hoe het huis is opgebouwd, waar renovatie een must is en hoe we duurzame maatregelen efficiënt kunnen toepassen. We besteden extra aandacht aan verouderde gedeeltes van de woning. Op basis van het onderzoek kunnen we op maat advies geven over de beste aanpak voor het verduurzamen van jouw woning. We brengen potentiële energiebesparende maatregelen in kaart en stellen een bespaarplan op. Als het advies volledig aansluit op jouw wensen en behoeften, dan voeren we de energiebesparende maatregelen uit en helpen we je met alles wat er komt kijken rondom het verduurzamen van jouw jaren 70 woning.

Zo verduurzamen wij van A tot Z

Jouw zorg is onze specialisme! 

Woning verduurzamen

1. Inventariseren en onderzoeken

Persoonlijke intake bij jou thuis

 Onderzoek naar isolatie en ventilatie staat

 Vaststellen energieverbruik

 Mogelijkheden voor renovatie en duurzame maatregelen vaststellen

 Subsidie- en financieringsmogelijkheden vaststellen

 

Bestaand huis verduurzamen

2. Adviseren en concretiseren

Op maat gemaakt verduurzamingsadvies voor jouw woning met persoonlijke bespreking

Overzicht van potentiële duurzame maatregelen

Inclusief besparingsplan en berekening terugverdientijd

Concreet implementatieplan

jaren 70 woning verduurzamen

3. Duurzame maatregelen treffen

 Wij regelen dat de duurzame maatregelen met gespecialiseerd partners geïmplementeerd worden bij jouw woning

 Contact verloopt altijd via ons

 Projectbegeleiding om 100% zeker te zijn van een soepel lopend project

Een logische planning van verschillende maatregelen, wij regelen alles

Woning verduurzamen tips

4. Subsidie en nazorg

Garantie van alle duurzame maatregelen verloopt via Energy Architects

Wij regelen de subsidie aanvragen waarmee je duizenden euro’s bespaart.

Wij ondersteunen bij eventuele financieringsaanvragen

● Ook onderhoud regel je makkelijk via ons

Een jaren 70 woning verduurzamen was nog nooit zo makkelijk...

Owen & Angelique uit Asten waren op zoek naar een totaal oplossing om hun oudere woning te verduurzamen. Na een gezellig intake gesprek zagen wij meer dan voldoende mogelijkheden om de woning volledig voor te bereiden op de duurzame toekomst. We zijn aan de slag gegaan met een advies op maat en nadat er een concreet plan van aanpak op tafel lag, hebben we de woning volledig verduurzaamd. Een mooi resultaat bij een prachtige woning.

Benieuwd naar de ervaringen van Owen en Angelique? Lees dan vooral eens het interview door.

Owen en Angelique

Asten

Jaren 70 woning verduurzamen in 4 stappen

Als je jouw woning wilt verduurzamen, dan wil je dit zo overzichtelijk mogelijk realiseren. Er komt veel kijken bij het verduurzamen van een wat oudere woning. Energy Architects maakt het proces duidelijk en overzichtelijk. Jouw jaren 70 woning verduurzamen we in 4 duidelijk stappen:

Consult

Stap 1: Consult

We vinden het belangrijk om jou en de woning te leren kennen. Tijdens een kennismaking bij jou thuis brengen we eerst jouw wensen en (bespaar)doelen in kaart en onderzoeken we de mogelijkheden van het huis. Het intakegesprek legt de basis van het verduurzamen van jouw woning vast.

advies op maat

Stap 2: Advies op maat

Zodra wij een goed beeld hebben van alle mogelijkheden, willen we je eerst zo goed mogelijk adviseren over de mogelijkheden en beste aanpak. Aangezien Energy Architects 100% onafhankelijk kan adviseren, heb je een perfect beeld van de best mogelijke aanpak. Het verduurzamingsadvies wordt opgesteld om het verduurzamen van een jaren woning 70 in goede banen te leiden. Zo hebben we een duidelijk beeld van de kosten, energiebesparing, terugverdientijd, subsidiemogelijkheden en financieringsopties.

Uitvoering

Stap 3: Uitvoering

De uitvoering van de maatregelen kan je volledig aan ons over laten. Samen met specialisten die jaren ervaring hebben met het implementeren van de duurzame maatregelen, gaan we aan de slag met de uitvoering. Wij begeleiden het project om alles in goede banen te leiden en verschillende maatregelen op elkaar af te stemmen. Zo hoef jij je nergens druk om te maken.

nazorg en extras

Stap 4: Nazorg & extra's

Waar anderen stoppen, gaan wij door. Bij het verduurzamen van een jaren 70 woning komt meer kijken dan alleen adviseren en realiseren. Ook nadat we je woning duurzaam hebben gemaakt blijven we betrokken. Eén aanspreekpunt voor al het onderhoud in en rondom de woning. Zo kun je kiezen voor allerlei slimme extra opties en helpen we je op weg met jouw slimme en duurzame woning. Fijn toch?

Energy architects
Group 3Created with Sketch.

Over Energy Architects

Toen Erik en Joost een huis van een vriend wilden opknappen, zagen ze door de bomen het bos niet meer tussen alle energiebesparende maatregelen die je als huiseigenaar vandaag de dag kunt nemen. Waar moet je beginnen? Wat levert de meeste rendement op? Wie kan helpen bij de uitvoering? 

Na zelf ervaren te hebben wat er allemaal komt kijken bij het verduurzamen van een woning, richtten ze in 2017 Energy Architects op (voorheen Dura Design). In de afgelopen jaren werkte Energy Architects voor honderden klanten in binnen- en buitenland en bestaat het team al lang niet meer uit alleen Erik en Joost. 

Wij zijn er klaar voor, en jij?

Energy Architects Contact

Wil jij ook jouw jaren 70 woning verduurzamen en ben je op zoek naar een totaaloplossing? Wij helpen je graag verder.

Ontdek binnen 2 minuten hoeveel je kan besparen met onze bespaarcheck, plan een vrijblijvend adviesgesprek in of download onze brochure voor wat extra informatie.

Veel gestelde vragen

Een woning verduurzamen kan soms best onduidelijk en spannend zijn. Wij helpen je op weg.

Het verduurzamen van een jaren 70 woning is een uitdagende maar belangrijke stap naar een toekomst bestendige woning. Jaren 70 woningen, gebouwd in een tijd van minder strenge bouwvoorschriften op het gebied van isolatie en energiegebruik, bieden veel mogelijkheden voor verbetering. 

Bij een jaren 70 woning verduurzamen komt dan ook veel kijken. Het is belangrijk om de staat van de woning eerst goed te inventariseren alvorens er een verduurzamingsplan opgesteld kan worden. In zo’n inventarisatie moet er rekening gehouden worden met de opbouw en staat van de woning. Vervolgens kan er een plan met energiebesparende maatregelen opgesteld worden. Hierbij willen we zoveel mogelijk rekening houden met een gunstige terugverdientijd. 

Wanneer je een jaren 70 woning verduurzamen wilt, is er in veel gevallen nog veel mogelijk. Vanuit de bouw van het huis is er namelijk nog weinig aan duurzaamheid gedacht. Veel jaren 70 woningen zijn nog niet tot nauwelijks gerenoveerd. Kort en simpel gezegd bestaat het verduurzamen van een woning uit 3 onderdelen: energie besparen, duurzaam verwarmen en energie opwekken. We zetten mogelijkheden per onderdeel op een rijtje:

Energie besparen:

 • Isoleren van vloer, wanden, glas en dak
 • Oude apparaten vervangen voor A label apparaten
 • Verlichting vervangen voor LED verlichting
 • Zone verwarming

Duurzaam verwarmen:

 • CV ketel vervangen voor (hybride) warmtepomp
 • Warmteafgiftesysteem vernieuwen
 • Bijverwarming met airco units of infrarood verwarming

Energie opwekken:

 • Zonnepanelen
 • Zonneboiler
 • Duurzame energieleverancier

Een jaren 70 woning verduurzamen kan hoge kosten met zich mee brengen. Afhankelijk van de staat van het huis en de besparingsdoelen, zullen er verschillende duurzame maatregelen getroffen moeten worden. Een pakket aan maatregelen is nodig om een woning volledig te verduurzamen.

 • De kosten voor het verduurzamen van een jaren 70 woning kunnen uiteenlopen tussen €25.000 en €55.000+.

 

De kosten die we hierboven beschreven zijn gebaseerd op het verduurzamen van een woning met meerdere energiebesparende en energieopwekkende maatregelen. Wanneer het pand al deels verduurzaamd is, kunnen de kosten lager uitvallen. 

Wanneer je jouw woning gaat verduurzamen is het mogelijk om gebruik te maken van verschillende subsidies. Er zijn verschillende soorten subsidies beschikbaar vanuit de overheid en gemeenten. De meest bekende subsidie is de ISDE subsidie vanuit de overheid. Via deze subsidie krijgen woningeigenaren die energiebesparende maatregelen aan hun woning treffen een X bedrag gefinancierd vanuit de overheid. Bij een gemiddelde woning verduurzaming kan het subsidiebedrag oplopen tot €6.000.

In sommige gemeenten zijn er nog extra subsidies beschikbaar voor bijvoorbeeld een groen dak.