Energie advies voor woningen en bedrijven – Wat kan je verwachten?

16/10/2023

Voor zowel woningeigenaren als bedrijven kan het nemen van concrete acties om energiebesparing en -opwekking een onzekere uitdaging zijn. Het is namelijk niet altijd direct duidelijk welke energiebesparende maatregelen het meest effectief zijn en hoe deze het beste ingezet kunnen worden. Hier komt het belang van een onafhankelijk energie advies om de hoek kijken. Energy Architects biedt daarom altijd deskundig energie advies op maat aan, alvorens we beginnen met verduurzamen. 

Wat houdt een energie advies precies in en wat kan je daar nou van verwachten? In deze blog duiken we dieper in het nut van een energie advies voor zowel particulieren als bedrijven.

* Wist je al dat Energy Architects gespecialiseerd is in het totaal verduurzamen van woningen? Wij helpen je van A tot Z en leveren dan ook de energiebesparende maatregelen op maat.

Wat is een energie advies eigenlijk?

Een energie advies van Energy Architects is een onafhankelijk, op maat gemaakt onderzoek waarin we tot een uitgebreid advies kunnen komen om een woning of bedrijf te verduurzamen. Het doel van ons energie advies is om inzicht te krijgen in het huidige energieverbruik, de mogelijkheden voor energiebesparing en de mogelijkheden om over te stappen op duurzame energiebronnen. Op deze manier kunnen we overzichtelijk en op een slimme manier verduurzaming mogelijk maken voor zowel particulieren al bedrijven. 

Energie advies voor woningen​

Energie advies voor particuliere woningeigenaren focust zich op het optimaliseren van het energieverbruik in huis. Energy Architects analyseert het huidige energieverbruik, de isolatiewaarde van jouw woning, en het potentieel voor hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen of warmtepompen. Deze analyses leiden uiteindelijk tot een op elkaar aangesloten advies waarmee jij jouw woning kan verduurzamen. 

In het energie advies wordt ook duidelijk wat een verduurzaming financieel zal betekenen. Wat zijn de totale kosten, wat is het besparingspotentieel, wat is de terugverdientijd en wat zijn de mogelijkheden om een verduurzaming te financieren?

jaren 30 woning verduurzamen

Energie advies voor bedrijven​

Voor bedrijven gaat energie advies verder dan alleen de bedrijfspanden. Het omvat ook bedrijfsprocessen, machinegebruik, verlichting en klimaatbeheersing. Hier wordt gekeken naar mogelijkheden om het energieverbruik te reduceren en de CO2-uitstoot te verminderen, vaak met het oog op maatschappelijk verantwoord ondernemen en kostenbesparing.

Ook zullen we relevante wet- en regelgeving betrekken en hier rekening mee houden in het adviesrapport.

bedrijfspand verduurzamen

Wat kan je verwachten van energie advies?

Particulieren: na een grondige analyse ontvangt de woningeigenaar een gedetailleerd rapport. Hierin staan aanbevelingen voor verbeteringen, potentiële kostenbesparingen en een inschatting van de terugverdientijd van investeringen. Het advies wat hierin wordt gegeven wordt allemaal afgestemd op de huidige situatie van de woning. Er komt dus altijd een energie expert een intake van de woning opnemen. 

Bedrijven: bedrijven krijgen een uitgebreid overzicht van hun energieverbruik per afdeling of proces, samen met aanbevelingen voor efficiëntieverbeteringen. Dit kan variëren van het vervangen van verouderde apparatuur tot het herzien van bedrijfsprocessen om energie te besparen. Ook zal er rekening gehouden worden met relevante wet- en regelgeving. 

Belangrijke voordelen van energie advies

Particulieren:

  1. Kostenbesparing: door energiebesparende maatregelen kunnen maandelijkse energierekeningen drastisch verlaagd worden. Ook kan er met behulp van het opwekken van duurzame energie een energie neutrale woning gecreëerd worden.
  2. Verhoogde woningwaarde: duurzame woningen zijn vaak meer waard en aantrekkelijker op de vastgoedmarkt. Dit is een belangrijk aspect met oog op de toekomst.
  3. Comfortverbetering: veel energiebesparende maatregelen, zoals isolatie, resulteren ook in een comfortabeler binnenklimaat.

Bedrijven:

  1. Operationele kostenbesparing: een vermindering van de operationele energiekosten leidt tot een direct positief effect op de winst.
  2. Reputatie en MVO: een groen imago kan leiden tot een concurrentievoordeel en wordt vaak gewaardeerd door klanten en stakeholders. 
  3. Voldoen aan wet- en regelgeving: overheden stellen steeds strengere eisen aan bedrijfsduurzaamheid. Met een energie advies kan je aan deze eisen voldoen of zelfs vooroplopen.

Je woning verduurzamen via 1 partij en 1 aanspreekpunt, het kan!

Energy Architects kan jou van A tot Z helpen met het verduurzamen van jouw woning of bedrijf. Met een duurzamer pand kan je flink besparen op jouw energiekosten. Een duurzame investering in je woning of bedrijf is dus ook snel weer terugverdiend.

Als enige aanspreekpunt verduurzamen we samen jouw woning of bedrijf. We zoeken van te voren gedetailleerd uit hoe we jouw woning het beste kunnen verduurzamen en daarmee jouw doelen te kunnen voltooien. We stellen een op maat gemaakt plan van aanpak op en werken zo toe naar het meest financieel aantrekkelijk en winstgevende pakket aan maatregelen.

Vervolgens regelen wij de gehele uitvoering. Samen met onze partners zorgen we voor het verduurzamen van jouw woning of bedrijf. Echter zijn wij altijd jouw enige aanspreekpunt, je regelt alles dus alleen met ons en daardoor kunnen we je ook echt verzekeren van een mooi resultaat

 

Complexe woning verduurzamen?

Monument verduurzamen Utrecht

MONUMENTALE WONING VERDUURZAMEN

Persoonlijke intake bij jou thuis

 Onderbouwd advies afgestemd op regelgeving voor monumenten

Duidelijk overzicht van kosten, baten, financiering en subsidies

Implementatie van gewenste energie besparende maatregelen

Ondersteuning bij regelen van subsidies, regelgeving, financiering en onderhoud

 

zelf energie opwekken

JAREN 30 WONING VERDUURZAMEN

Persoonlijke intake bij jou thuis

 Onderbouwd advies afgestemd op jouw besparingsdoelen en comfortwensen

Duidelijk overzicht van kosten, baten, financiering en subsidies

Implementatie van gewenste energie besparende maatregelen

Ondersteuning bij regelen van subsidies, financiering en onderhoud

jaren 30 woning verduurzamen

JAREN 70 WONING VERDUURZAMEN

Persoonlijke intake bij jou thuis

 Onderbouwd advies afgestemd op jouw besparingsdoelen en comfortwensen

Duidelijk overzicht van kosten, baten, financiering en subsidies

Implementatie van gewenste energie besparende maatregelen

Ondersteuning bij regelen van subsidies, financiering en onderhoud

woning verduurzamen

ENERGIE NEUTRAAL WONEN

Persoonlijke intake bij jou thuis

 Onderbouwd advies afgestemd op de ambitie om energie neutraal te wonen

Duidelijk overzicht van kosten, baten, financiering en subsidies

Implementatie van de nodige energie neutrale maatregelen

Ondersteuning bij regelen van subsidies, financiering en onderhoud