Een advies voor het verduurzamen van je huis… wat is dit precies en wat zijn de voordelen?

22/01/2022

Je gaat de stap zetten naar een duurzame woning. Goed bezig! Weet jij al precies hoe je jouw woning het beste kunt verduurzamen? Of is een huis verduurzamen advies een betere keuze? Er zijn zoveel aspecten waar je rekening mee moet houden.

  • Welke ingrepen besparen nou het meeste?
  • Wat is echt duurzaam?
  • Hoe financier ik het slimste de gehele verduurzaming?
  • Kan ik gebruik maken van subsidies? Welke dan?
  • Kan wat ik wil überhaupt wel in mijn woning?

Dit zijn allemaal veel voorkomende vragen bij vrijwel iedereen die een begin wilt maken met het verduurzamen van hun woning. Logisch, want een huis verduurzamen is niet zomaar even een iets kleins aanpassen aan je woning.

Hoe kan ik mijn woning verduurzamen?

Weet jij nog helemaal niet waar je moet beginnen en hoe je jouw woning echt duurzaam maakt? Geen probleem, dat gaan we je hier kort en krachtig uitleggen.

Jouw woning is uniek ten opzichte van heel veel andere woningen in Nederland, er is dus niet 1 goede manier. Sterker nog, wat bij de ene woning leidt tot hoge besparingen op CO2 gebied en energie kosten, hoeft in jouw huis helemaal niet zo goed te werken.

Om je huis dus op een goede manier te verduurzamen, is het belangrijk dat goed uitzoekt waar jij momenteel veel energie aan kwijt bent en hoe je dat het beste kunt verlagen.

Huis verduurzamen advies

Door dit van te voren goed uit te (laten) zoeken, weet je precies hoe je jouw woning het beste kunt verduurzamen om daarmee jouw doelen te behalen

Heb je een oude woning?

Oudere woningen zoals jaren 30 woningen, of monumentale woningen zijn vaak een stuk moeilijker te verduurzamen. Er zijn minder mogelijkheden en je wilt natuurlijk niet het uiterlijk of de fundering van het huis aanpassen.

Een huis verduurzamen advies

Een advies voor het verduurzamen van je woning, maakt bovenstaande vragen een aandachtspunten een stuk makkelijker. Wanneer je tot in de puntjes nauwkeurig laat uitzoeken hoe je jouw woning het beste kunt isoleren zonder dat er problemen met de ventilatie binnen de woning komen, bespaar je een hoop tijd en gedoe achteraf.

Daarnaast wordt in zo’n advies ook gekeken naar welke duurzame maatregelen de meeste besparing kunnen opleveren. Zo weet je zeker dat je er financieel ook echt op voorruit gaat

Energy Architects zoekt uit wat de meest slimme financiering is

Nadat we bij je thuis langs geweest zijn, hebben we alle informatie om uit te zoeken met welke maatregelen we de meeste besparing kunnen halen. We kunnen al een hele goede schatting maken van wat er exact bespaard kan worden en bepalen wat dit ongeveer zal gaan kosten.

In een huis verduurzamen advies zetten we de besparing en bijhorende kosten overzichtelijk voor je op een rijtje. Wel is het zo dat deze besparingen alleen kloppen wanneer het hele pakket aan maatregelen gecombineerd wordt.

Je weet nu dus hoeveel het verduurzamen van jouw huis gaat kosten en wat het je gaat opleveren. Je weet dus ook direct wat de terugverdientijd is en na hoeveel jaar je dus echt winst gaat maken.

Maandelijks meer besparen dan bepalen?

Het mooie van een advies, is dat we ook uitzoeken wat het financieel zou betekenen wanneer je de verduurzaming financiert. Bijvoorbeeld met een verhoogde hypotheek, of de duurzaamheid lening. Vaak is het zo dat je bij een goede verduurzaming maandelijks meer gaat besparen, dan dat je gaat aflossen aan de financiering. Daarnaast kan er vaak van vele verschillende subsidies gebruik gemaakt worden, dit zoeken we helemaal uit.

Zo maak je dus vanaf dag 1 direct winst met het verduurzamen van jouw huis!

Het stappenplan van het advies waarmee je jouw huis echt duurzamer maakt

Een huis verduurzamen advies is dus verstandiger, dan zelf zomaar wat te laten doen aan je huis. Maar hoe gaat zo’n advies nou eigenlijk in zijn werk? Wij leggen het je uit in 5 stappen:

Liever eerst weten wat je mogelijk kunt besparen in jouw persoonlijke situatie? Doe eens onze gratis bespaarcheck!

  1. Een vrijblijvend telefonisch intakegesprek: een van onze adviseurs belt je op om meer te weten te komen over jouw woning en jou verduurzamingsdoelen. Samen bekijken we of een compleet advies de beste keuze voor jou is, of dat we je telefonisch al wat adviespunten kunnen meegeven
  2. Een fysieke inventarisatie van het huis: onze adviseur komt bij jou thuis langs. Hier zullen we samen een rondje door het huis lopen om alle belangrijke aandachtspunten te bekijken, meten en fotograferen. We verzamelen alle belangrijke informatie die we nodig hebben om uitgebreid te onderzoeken hoe jouw huis het beste verduurzaamd kan worden.
  3. Het schrijven van het advies: we hebben alle belangrijke informatie. Het berekenen kan dus beginnen en onze adviseur gaat een persoonlijk advies creëren. We zoeken dus tot in de puntjes uit hoe jouw huis het beste verduurzaamd kan worden en schetsen een exact beeld van hoeveel je kunt gaan besparen, wat de kosten zullen zijn en wat dit zou betekenen elke maand wanneer je dit slim financiert.
  4. Het advies bespreken: binnen 2 weken ontvang je jouw advies. We plannen dan altijd een gesprek in om alle belangrijke punten samen door te nemen. Je kan hier al je vragen stellen en de adviseur zal de belangrijkste bevindingen extra toelichten.
  5. Het advies uit laten voeren? Energy Architecs doet meer dan alleen adviseren. We kunnen je namelijk helemaal ontzorgen in het laten uitvoeren van de verduurzaming van je huis. Met verschillende specialistische partners, kunnen wij alle verduurzamingsmaatregelen bij je uitvoeren. Je krijgt dus een onafhankelijk verduurzamingsadvies doordat we zelf geen producten of implementatiediensten hebben, maar we kunnen je wel helpen bij het uitvoeren ervan!

Je kan dus je woning verduurzamen dat gebaseerd is op onderzoek vooraf, via 1 partij die volledig onafhankelijk is en dus met 1 aanspreekpunt. Alle verantwoordelijkheid, garanties en service verloopt via ons en dus krijg je maar met 1 partij te maken!

Bekijk onze exacte werkwijze…