(Hybride) warmtepomp ervaringen van anderen

13/03/2024

Steeds meer mensen maken gebruik van een hybride- of all electric warmtepomp. Met een warmtepomp kunnen we ervoor zorgen dat gasloos wonen mogelijk wordt en er dus veel energiekosten bespaard kunnen worden. Maar wat komt er allemaal kijken bij het verwarmen met een warmtepomp en hoe ervaren anderen het gebruik van een warmtepomp.

In dit artikel weergeven we een aantal hybride warmtepomp ervaringen en all electric warmtepomp ervaringen. 

* Wist je al dat Energy Architects gespecialiseerd is in het totaal verduurzamen van woningen? Wij helpen je van A tot Z en leveren dan ook de energiebesparende maatregelen op maat.

Hybride warmtepomp ervaringen

We vroegen een aantal klanten die ondertussen al langer dan een jaar gebruik maken van een nieuwe hybride warmtepomp naar hun ervaringen. Hierbij werd een vragenlijst opgesteld waarin wij de hybride warmtepomp ervaringen konden verzamelen. We vroegen naar de ervaringen met het installatieproces, de ervaringen met de energiebesparing en  hoe het gebruik/het comfort van de hybride warmtepomp bevalt. 

Sinds we de hybride warmtepomp hebben geïnstalleerd, merken we significant lagere energiekosten. Het systeem schakelt volledig automatisch tussen gas en elektriciteit, waar wij geen omkijken naar hebben. Over een heel jaar verwarmen we ongeveer 65% op elektriciteit en 35% op gas. Een minpunt is echter de ruimte die het systeem inneemt in onze bijkeuken. Het is best een grote kast.
Janine
Uit Eindhoven
De installatie van de hybride warmtepomp was een dure investering waardoor ik echt wel even getwijfeld heb. Energy Architects maakte de situatie echter heel inzichtelijk en in combinatie met de ISDE subsidie konden we een interessante terugverdientijd realiseren. Qua geluid van de buitenunit valt het allemaal heel erg mee. Het geluid is zachter dan de airco unit van onze buren. We horen hem eigenlijk bijna nooit.
Alex
Uit Zeist
Op advies om ons voor te bereiden op een gasloze toekomst, hebben we onze woning voorbereid op de komst van een warmtepomp. We hebben hierbij de keuze gemaakt om de komende jaren eerst met een hybride warmtepomp te gaan werken. Ik twijfel nog wel eens of ik niet beter direct een all electric warmtepomp had moeten kiezen doordat de besparing soms wat tegenvalt. Echter waren de kosten van een all electric warmtepomp een stuk hoger.
Jorris
Uit oosterbeek
We zijn overgestapt op een hybride warmtepomp en zijn zeer tevreden over het comfort in huis. Ondanks de lage temperaturen waarmee we verwarmen, is het via onze vloerverwarming snel warm. We merkten wel dat er een nieuwe thermostaat geïnstalleerd moest worden om het systeem optimaal te laten werken, wat extra kosten met zich meebracht. Dit is gelukkig goed uitgezocht door Energy Architects.
Myrna
Uit Utrecht

all electric warmtepomp ervaringen

Ook een all electric warmtepomp kan een goede keuze zijn wanneer je jouw woning gaat verduurzamen. Om een verschil tussen hybride warmtepomp ervaringen en all electric warmtepomp ervaringen hebben we ook klanten met een all electric warmtepomp om hun ervaringen gevraagd. 

Onze all electric warmtepomp werkt fantastisch en we zijn helemaal van het gas af. Het huis is altijd binnen een korte tijd comfortabel warm zodra we de verwarming aan zetten. De kosten voor de aanschaf en installatie waren erg hoog. Ook vereiste de installatie enkele aanpassingen aan ons huis, maar het is het zeker waard geweest. We hebben geen kosten meer voor gasverbruik en het extra elektriciteitsverbruik van de warmtepomp wordt geleverd door de zonnepanelen. Naar verwachting verdienen we de investeringen binnen 10 jaar terug. Wij hadden geen rekening gehouden met onderhoud, maar net zoals bij een C.V. ketel werd ons aangeraden om het systeem wel te laten onderhouden.
Peter
Uit Leiden
De overstap naar een all electric warmtepomp was een hele grote stap voor ons. De investering in de warmtepomp was al erg hoog, maar daar kwam nog bij dat we ook extra moesten isoleren en ons warmte afgifte systeem laten aanpassen. We zijn blij dat we de keuze hebben gemaakt en merken ook verschil in onze energiekosten. Echter betwijfel ik of we de verwachte besparing gaan halen, in de winter kost de warmtepomp echt wel energie wat de besparing zeker wat omlaag brengt.
Lars
Uit Den Haag
Wij zijn van een hybride warmtepomp overgegaan om een all electric warmtepomp. We hadden 6 jaar geleden besloten om onze woning te verduurzamen en over te stappen op een hybride warmtepomp. De energiebesparing was enorm en we waren dan ook zeer tevreden. Binnen die 6 jaar hadden we onze investering in de hybride warmtepomp al terugverdiend. Toen besloten we volledig van het gas af te gaan en een all electric warmtepomp aan te schaffen. Het resultaat is super en we wonen nu volledig gasloos. Ik merk echter wel dat extra energiebesparing niet heel groot is waardoor we waarschijnlijk een stuk langer bezig zijn om de all electric warmtepomp terug te verdienen...
Joris
Uit Amstelveen
Sinds we de all electric warmtepomp hebben, voelen we ons veel beter over onze ecologische voetafdruk. Het systeem werkt stil en efficiënt. Het enige nadeel is dat we tijdens extreem koude dagen (-10 graden), we extra elektrische kachels moeten gebruiken om het comfortabel te houden. Wij hebben nog radiatoren en er werd ons aangeraden om deze te vervangen voor vloerverwarming, echter is dit lastig omdat dan onze hele vloer eruit gehaald moet worden. De kosten lopen dan te hoog op. Als het buiten niet vriest, hebben we wel een comfortabele warmte in huis.
Soraya
Uit amsterdam

Kies jij voor een hybride warmtepomp of all electric warmtepomp?

Nu je wat verschillende hybride warmtepomp ervaringen en all electric warmtepomp ervaringen hebt kunnen lezen, hopen we dat je een goede keuze kan maken tussen de 2 mogelijkheden. Indien je graag geadviseerd wordt over het warmtepompsysteem dat het beste in jouw woning zal functioneren, dan kan je altijd contact opnemen met Energy Architects.

Je woning verduurzamen via 1 partij en 1 aanspreekpunt, het kan!

Energy Architects kan jou van A tot Z helpen met het verduurzamen van jouw woning. Met een duurzame woning kan je flink besparen op jouw energiekosten. Een duurzame investering in je huis is dus ook snel weer terugverdiend.

Als enige aanspreekpunt verduurzamen we samen jouw woning. We zoeken van te voren gedetailleerd uit hoe we jouw woning het beste kunnen verduurzamen en daarmee jouw doelen te kunnen voltooien. We stellen een op maat gemaakt plan van aanpak op en werken zo toe naar het meest financieel aantrekkelijk en winstgevende pakket aan maatregelen.

Vervolgens regelen wij de gehele uitvoering. Samen met onze partners zorgen we voor het verduurzamen van jouw woning. Echter zijn wij altijd jouw enige aanspreekpunt, je regelt alles dus alleen met ons en daardoor kunnen we je ook echt verzekeren van een mooi resultaat

Benieuwd naar hoeveel jij kan besparen met het verduurzamen van je woning? Doe eens onze gratis bespaarcheck en zie binnen 1 minuut hoeveel jij mogelijk kan besparen op jouw energieverbruik

Complexe woning verduurzamen?

Monument verduurzamen Utrecht

MONUMENTALE WONING VERDUURZAMEN

Persoonlijke intake bij jou thuis

 Onderbouwd advies afgestemd op regelgeving voor monumenten

Duidelijk overzicht van kosten, baten, financiering en subsidies

Implementatie van gewenste energie besparende maatregelen

Ondersteuning bij regelen van subsidies, regelgeving, financiering en onderhoud

 

zelf energie opwekken

JAREN 30 WONING VERDUURZAMEN

Persoonlijke intake bij jou thuis

 Onderbouwd advies afgestemd op jouw besparingsdoelen en comfortwensen

Duidelijk overzicht van kosten, baten, financiering en subsidies

Implementatie van gewenste energie besparende maatregelen

Ondersteuning bij regelen van subsidies, financiering en onderhoud

jaren 30 woning verduurzamen

JAREN 70 WONING VERDUURZAMEN

Persoonlijke intake bij jou thuis

 Onderbouwd advies afgestemd op jouw besparingsdoelen en comfortwensen

Duidelijk overzicht van kosten, baten, financiering en subsidies

Implementatie van gewenste energie besparende maatregelen

Ondersteuning bij regelen van subsidies, financiering en onderhoud

woning verduurzamen

ENERGIE NEUTRAAL WONEN

Persoonlijke intake bij jou thuis

 Onderbouwd advies afgestemd op de ambitie om energie neutraal te wonen

Duidelijk overzicht van kosten, baten, financiering en subsidies

Implementatie van de nodige energie neutrale maatregelen

Ondersteuning bij regelen van subsidies, financiering en onderhoud