Stijging energieprijzen vervelend, maar het maakt het verduurzamen van je woning financieel nog aantrekkelijker!

05/11/2021

De afgelopen maanden is het veel in het nieuws: de stijging van de energieprijzen. De energieprijzen stijgen zo hard dat gas en licht in 2022 onbetaalbaar dreigen te worden voor veel Nederlanders en dat is natuurlijk uiterst vervelend. Voornamelijk de gasprijs is hard gestegen de afgelopen maanden. Stijging energieprijzen is vervelend, maar het heeft ook een voordeel!

Het is zelf zo dat een gemiddeld vier persoons huishouden een jaar geleden gemiddeld 507 euro voor energie betaalde op jaarbasis (exclusief belastingen en heffingen), inmiddels is dat opgelopen naar 1229 euro en de verwachting is dat dit in 2023 nog verder zal oplopen.

Hoogst nodig om na te gaan denken over hoe we die te hoge energierekening naar beneden kunnen krijgen en ervoor te zorgen dat wonen niet onbetaalbaar wordt. De uitkomst: je woning verduurzamen!

Stijging energieprijzen is pas het begin

Misschien wel het vervelendste van alles, is dat deze stijging van de energieprijzen in 2022, volgens verschillende energiebedrijven nog niet de max is. Mede dankzij een gastekort in de Nederlandse gasvoorraad en een tekort in de rest van Europa, zal er flink gas te kort komen. Hierdoor zullen de energieprijzen in 2023 nog verder gaan stijgen.

Een oplossing die zorgt voor een daling van je energiekosten

Dat kan natuurlijk ook, bedenk je eens dat het verduurzamen van je woning altijd al een financieel aantrekkelijke investering was, door de stijgende energieprijzen kan je nog meer besparen. Door jouw woning te verduurzamen kan je wellicht je gehele energieverbruik naar 0 brengen. Of je gaat voor een hybride oplossing dat ervoor zal zorgen dat je gemiddeld 60% van je gas- en elektraverbruik zal besparen.

Door je woning te verduurzamen bespaar je dus in het exacte energieverbruik evenveel als dat je vorig jaar zou besparen. Maar door de stijgende energieprijzen, is het verduurzamen van je woning nu financieel nog aantrekkelijk dan dat dat het eigenlijk al was. Benieuwd naar hoeveel je precies kan besparen, bekijk onze gratis bespaarcheck en zie binnen 2 minuten hoeveel jij kan besparen met jouw woning.

Woning verduurzamen lijkt moeilijk, maar dat hoeft niet

Wellicht dat je tijdens het lezen van dit artikel denk: ‘’ja allemaal leuk en aardig dat verduurzamen, maar dat kost heel veel tijd en geld’’. Dat is toch het beeld dat veel mensen nog hebben bij het verduurzamen van je woning, maar dit is lang niet altijd het juiste beeld! Als je het goed aanpakt tenminste.

Het verduurzamen van je woning zal je altijd moeten uitbesteden aan professionals die weten wat ze doen, maar om je woning goed te verduurzamen en echt te besparen op je energierekening, ben je al gauw met 3 tot 5 verschillende maatregelen bezig. Zo moet er dus van alles geregeld worden met verschillende bedrijven, wat tot veel plannen en communicatie leidt.

Wist je al dat Energy Architects jouw gehele woning kan verduurzamen. Zo hoef je alleen met ons af te spreken wat je wilt en dan regelen wij de rest. Klinkt al een stuk minder moeilijk en tijdrovend toch?

owen angelique woning verduurzamen

Daarnaast kan het verduurzamen van je woning inderdaad een financieel grote investering zijn, maar dat betekent niet dat je dit altijd uit eigen zak hoeft te betalen! Wanneer je die mogelijkheden hebt, is dat mooi meegenomen. Maar wanneer je die mogelijkheid niet hebt, zijn er gelukkig heel wat financieringsmogelijkheden waarmee je wellicht €0 zelf hoeft te investeren. En omdat jij flink gaat besparen op je energierekening, bespaar je maandelijks meer geld dat je moet aflossen aan de financiering.

Nu we deze 2 ‘’obstakels’’ hebben weggenomen, wil je vast meer weten over wat het verduurzamen van je woning precies inhoudt. Lees vooral verder!

Heb je een monumentale woning? Lees dan onze blog over hoe je een monument kan verduurzamen.

Zo verduurzaam je jouw woning op een slimme manier

Ben je al overtuigd dat je door het verduurzamen van je woning alleen maar profijt boekt van de stijgende energieprijzen? We helpen je graag een stapje vooruit. Let er op dat elke woning uniek is dat er daarom altijd een andere aanpak nodig is om een woning goed te verduurzamen.

Mocht je nou voor jouw woning specifiek willen weten hoe je het verduurzamen het beste aanpakt? Dan bieden we je helemaal gratis en volledig vrijblijvend een kort adviesgesprek aan. Na enkele vragen kunnen we je goed adviseren over hoe jij jouw (oude) woning het beste verduurzaamt! Vraag hier een adviesgesprek aan!

  • Zoek altijd goed uit wat er moet gebeuren om te besparen op jouw energierekening. Het is zonde om dure maatregelen te treffen die weinig besparen op de energierekening. Bekijk waar in jouw woning warmte verloren gaat en waar de pieken van het elektriciteitsverbruik zitten. Vervolgens weet je of je bepaalde energiepieken simpel kan verlagen met simpele maatregelen en waarvoor je een gespecialiseerd bedrijf voor langs moet laten komen.
  • Heel waarschijnlijk is het zo dat je woning van meerdere duurzame ingrepen voorzien moet worden om echt flink te kunnen besparen. Alleen door de juiste maatregelen te combineren (Bijvoorbeeld isolatie met een warmtepomp en zonnepanelen) ga je veel besparen op je energierekening. Zorg er daarom altijd goed voor dat je de verschillende maatregelen goed afstemt op elkaar.
  • Gebruik voor het verduurzamen van je woning alleen de beste materialen die ook lang meegaan. Op veel goede materialen zit jarenlange garantie en dat is belangrijk als je een grote investering doet. Zo ben je er 100% zeker van dat je de investering ook echt gaat terugverdienen.

Je woning verduurzamen via 1 partij met 1 aanspreekpunt, het kan!

Onze werkwijze

Energy Architects kan jou van A tot Z helpen met het verduurzamen van jouw woning, sterker nog we zijn door de stijgende energieprijzen volop bezig met Nederland een stukje duurzamer maken. Zo helpen we je de stijgende energierekening tegen te gaan en zorgen we samen voor een duurzamere wereld.

Als enige aanspreekpunt verduurzamen we samen jouw woning. We zoeken van te voren gedetailleerd uit hoe we jouw woning het beste kunnen verduurzamen en daarmee jouw doelen kunnen voltooien. We stellen een op maat gemaakt plan van aanpak op en werken zo toe naar het meest financieel aantrekkelijk en winstgevende pakket aan maatregelen toe.

Natuurlijk ben je eerst benieuwd hoeveel jij kan besparen. We hebben een gratis bespaarcheck waarmee je precies kan berekenen hoeveel jij elk jaar kan besparen op je energierekening door je woning te verduurzamen. Doe hier de gratis bespaarcheck!

 

Complexe woning verduurzamen?

Monument verduurzamen Utrecht

MONUMENTALE WONING VERDUURZAMEN

Persoonlijke intake bij jou thuis

 Onderbouwd advies afgestemd op regelgeving voor monumenten

Duidelijk overzicht van kosten, baten, financiering en subsidies

Implementatie van gewenste energie besparende maatregelen

Ondersteuning bij regelen van subsidies, regelgeving, financiering en onderhoud

 

zelf energie opwekken

JAREN 30 WONING VERDUURZAMEN

Persoonlijke intake bij jou thuis

 Onderbouwd advies afgestemd op jouw besparingsdoelen en comfortwensen

Duidelijk overzicht van kosten, baten, financiering en subsidies

Implementatie van gewenste energie besparende maatregelen

Ondersteuning bij regelen van subsidies, financiering en onderhoud

jaren 30 woning verduurzamen

JAREN 70 WONING VERDUURZAMEN

Persoonlijke intake bij jou thuis

 Onderbouwd advies afgestemd op jouw besparingsdoelen en comfortwensen

Duidelijk overzicht van kosten, baten, financiering en subsidies

Implementatie van gewenste energie besparende maatregelen

Ondersteuning bij regelen van subsidies, financiering en onderhoud

woning verduurzamen

ENERGIE NEUTRAAL WONEN

Persoonlijke intake bij jou thuis

 Onderbouwd advies afgestemd op de ambitie om energie neutraal te wonen

Duidelijk overzicht van kosten, baten, financiering en subsidies

Implementatie van de nodige energie neutrale maatregelen

Ondersteuning bij regelen van subsidies, financiering en onderhoud