Je energierekening verlagen doe je met deze 6 unieke tips

16/12/2021

De energieprijzen zijn de afgelopen tijd flink gestegen en zullen naar verwachting in de toekomst nog wel verder stijgen. Dit kan vervelend zijn, maar betekend ook dat er steeds meer te besparen valt. Nou zijn we in Nederland niet echt fan om af te stappen van gewoontes en dingen waar we aan gewend zijn. Je energierekening verlagen gaat echter niet zonder bepaalde gewoontes te veranderen, daarom zetten we de meest makkelijke en besparende tips voor het verlagen van de energierekening op een rijtje!

Dit zijn de 6 unieke tips om je energierekening te verlagen

energierekening verlagen tips

1. Je energierekening verlagen met lampen (bespaar tot wel 200 euro per jaar)

Lampen zijn in veel huizen de grootste stroomverbruiker. Logisch op zich, want vooral in de winter hebben we toch echt licht nodig. Toch kan je veel besparen door alleen de lampen te vernieuwen. Vervang alle gloeilampen en Hallogeen lampen in huis voor energiezuinige ledlampen en bespaar tientallen euro’s per jaar op elektriciteit.

Een woning in Nederland heeft gemiddeld ongeveer 25 lampen. Nou kost een led lamp gemiddeld €5,50 en dus moet je ongeveer €137,50 investeren. Je hebt dit dus al binnen 1 jaar terug verdiend!

Led verlichting energierekening verminderen

2. je woning isoleren (bespaar tot wel €1500 per jaar)

Veel woningen in Nederland zijn nog niet tot matig geïsoleerd.
Zonde, want isoleren hoeft niet duur en moeilijk te zijn. Er zijn veel
subsidies beschikbaar en de prijzen van verschillende isolatiemaatregelen zijn nog aan de lage kant. Door je woning goed te isoleren houd je de warmte beter binnen, wat betekend dat je minder gas gaat verbruiken! Je energierekening verlagen doe je dus ook zeker door te isoleren.

 

Woon je nou in een oude of monumentale woning? Dan kan isolatie
tot nog veel meer besparing leiden. Lees er hier meer over!

3. Een waslijn of droogrek is niet ouderwets, het is de nieuwe hype!

De gemiddelde wasdroger in Nederland verbruikt iedere keer dat hij aan staat bijna één hele euro aan stroom. Nou weten we niet hoe vaak jij de wasdroger aanzet, maar weten wel dat heel wat huishoudens in Nederland tientallen euro’s per jaar kunnen besparen! Iedere keer dat je gebruikt maakt van die ‘’ouderwetse’’ waslijn of droogrek, verdien je dus een euro. Is een waslijn of droogrek dan echt zo ouderwets? Nee zeker niet, het is zelfs de nieuwe hype. Want geef nou toe, zo makkelijk verdien je niet snel een paar euro per week. 

De energierekening verminderen met een ‘’ouderwets’’ middel is dus zo gek nog niet!

4. Staan je elektrische apparaten wel echt uit?

Waarschijnlijk doe jij het ook dagelijks: je tv uitschakelen met de afstandsbediening en de laptop gewoon dichtklappen. Maar… dan zijn ze niet volledig uitgeschakeld. Ze gaan in slaapstand en dus blijven ze energie verbruiken. De slaapstand van al onze apparaten zou goed zijn voor ongeveer 10% van ons stroomverbruik! En aangezien je ’s nachts de meeste apparaten niet hoeft te gebruiken, is het zeer zonde.  

Als je een beetje moeite doet om telkens op de aan-uitknop van apparaten te drukken of als je een meervoudig stopcontact met schakelaar installeert, dan kan je 80 tot 100 €/jaar besparen, afhankelijk van het aantal apparaten dat je normaal gesproken in slaapstand laat staan.

5. Vervang je vloerverwarmingspomp (bespaar tot 100 euro per jaar)

Verwarm je je woning al met vloerverwarming? Zo ja, goed bezig, maar je kan wellicht veel meer halen uit je vloerverwarming. Met vloerverwarming verwarm je je woning namelijk op lage temperatuur, wat zorgt voor minder gasverbruik. Toch kan je misschien nog meer besparen door een energiezuinigere vloerverwarmingspomp aan te schaffen. De laatste jaren zijn er nieuwe energiezuinige pompen ontwikkeld die al snel terug verdiend kunnen worden door de hoge besparing.

Wist je al dat vloerverwarming uitermate geschikt is voor het verwarmen met een warmtepomp? Over een warmtepomp lees je in de volgende tip meer!

6. Op een duurzame manier je woning verwarmen

Je energierekening verlagen doe je voornamelijk door duurzaam je woning te verwarmen. Op deze manier kan je de hoge gasprijzen voor een groot deel of zelfs helemaal ontlopen. Reken maar eens uit hoeveel jij per jaar aan gas betaald. Een warmtepomp of infrarood panelen zijn 2 goede alternatieven voor een verouderde CV ketel en kunnen ervoor zorgen dat je woning volledig gasloos kunt verwarmen.

Met een duurzame verwarming ga je je woning dus (deels) op elektriciteit verwarmen. Als je vervolgens de benodigde elektriciteit zelf opwekt, kan je dus energieneutraal wonen en verlaag je energierekening naar €0,-!

Benieuwd naar hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om duurzaam te kunnen verwarmen? Lees het hier!

Hoe ga jij je energierekening verlagen?

Dus, weet jij al hoe je jouw energierekening verlagen kunt?
Met bovenstaande tips zal je zeker een aantal goede stappen kunnen ondernemen. Misschien zijn sommige tips je nog wat te ingewikkeld of weet je niet precies hoe je dit het best kunt aanpassen. Bij Energy Architects helpen we je graag de goede richting uit.

Wist je al dat Energy Architects jouw gehele woning kan verduurzamen waardoor jij honderden tot duizenden euro’s per jaar kunt besparen? En dat via één partij! Hierbij zorgen we altijd voor een slim financieringsplan waardoor jij niets zelf hoeft te investeren. En door de hoge besparing kan het zelfs zo zijn dat je maandelijks meer bespaard dan dat je hoeft af te lossen aan financiering!

Benieuwd naar hoe we dit kunnen doen? Bekijk eens onze werkwijze, of doe onze gratis bespaarcheck en zie direct hoeveel jij exact kunt besparen met jouw woning! 

 

Complexe woning verduurzamen?

Monument verduurzamen Utrecht

MONUMENTALE WONING VERDUURZAMEN

Persoonlijke intake bij jou thuis

 Onderbouwd advies afgestemd op regelgeving voor monumenten

Duidelijk overzicht van kosten, baten, financiering en subsidies

Implementatie van gewenste energie besparende maatregelen

Ondersteuning bij regelen van subsidies, regelgeving, financiering en onderhoud

 

zelf energie opwekken

JAREN 30 WONING VERDUURZAMEN

Persoonlijke intake bij jou thuis

 Onderbouwd advies afgestemd op jouw besparingsdoelen en comfortwensen

Duidelijk overzicht van kosten, baten, financiering en subsidies

Implementatie van gewenste energie besparende maatregelen

Ondersteuning bij regelen van subsidies, financiering en onderhoud

jaren 30 woning verduurzamen

JAREN 70 WONING VERDUURZAMEN

Persoonlijke intake bij jou thuis

 Onderbouwd advies afgestemd op jouw besparingsdoelen en comfortwensen

Duidelijk overzicht van kosten, baten, financiering en subsidies

Implementatie van gewenste energie besparende maatregelen

Ondersteuning bij regelen van subsidies, financiering en onderhoud

woning verduurzamen

ENERGIE NEUTRAAL WONEN

Persoonlijke intake bij jou thuis

 Onderbouwd advies afgestemd op de ambitie om energie neutraal te wonen

Duidelijk overzicht van kosten, baten, financiering en subsidies

Implementatie van de nodige energie neutrale maatregelen

Ondersteuning bij regelen van subsidies, financiering en onderhoud