Waarom verduurzamen slim en noodzakelijk tegelijk is

07/02/2023

Waarom verduurzamen slim een noodzakelijk is? Dat komt doordat we met het verduurzamen van bijvoorbeeld onze woning of bedrijfspand, we veel (energie gerelateerde) kosten kunnen besparen. Maar naast het feit dat we er zelf op termijn geld mee kunnen verdienen, is het verduurzamen van onze woningen en bedrijfspanden ook echt noodzakelijk. 

Fossielen energiebronnen zoals aardgas en kolen raken steeds sneller op. Ook zijn deze energiebronnen schadelijk voor het milieu en stimuleren hiermee de opwarming van de aarde. Dat komt doordat deze energiebronnen veel CO2 uitstoten. 

Het is dus belangrijk dat we steeds meer gaan verduurzamen. Zo besparen we zelf een hoop kosten en werken we allemaal een beetje mee om het klimaatprobleem tegen te gaan. 

Zonnepanelen op monument

Waarom verduurzamen jou kosten gaat besparen

Door jouw woning te verduurzamen, renoveer je jouw woning om over te stappen op hernieuwbare energiebronnen. Elektriciteit is daar een voorbeeld van. Elektra zal nooit opraken, is minder schadelijk voor het milieu en kan je zelfs volledig op eigen wijze opwekken. 

Door te verduurzamen ga je er dus voor zorgen dat je zo weinig mogelijk tot geen gas meer verbruikt in jouw woning. Dit gasverbruik ga je namelijk vervangen voor elektriciteitsverbruik. Vervolgens zorg je er voor dat de elektriciteit die je op jaarbasis nodig gaat hebben om comfortabel te kunnen wonen, zelf gaat opwekken. Dit is in het kort uitgelegd wat verduurzamen is. 

Waarom verduurzamen in 4 stappen

Nu je hopelijk al begrijpt waarom verduurzamen van jouw woning belangrijk is om zelf kosten te besparen en mee te helpen om de opwarming van de aarde tegen te gaan, vertellen we hoe je jouw woning het beste kan verduurzamen.

Wist je al dat het verduurzamen van jouw woning al snel rond de €20.000 kost? Gelukkig heeft de overheid daar een speciale duurzaamheidslening voor.  Zo financier je de verduurzaming van jouw woning gemakkelijk zonder dat je daar veel rente over betaald. Meer informatie lees je hier

Stap 1. Analyseren en berekenen

Om een woning te verduurzamen is het belangrijk om eerst te achterhalen hoe je jouw woning het beste kunt verduurzamen om een zo hoog mogelijke besparing in energie te realiseren. Hierbij wel lettend op dat het mogelijk moet zijn dat de voorbedachte maatregelen daadwerkelijk toegepast kunnen worden…

Door te analyseren waar de ‘’zwakke punten’’ van jouw woning zich bevinden, weet je waar jouw woning minder energie kan verbruiken. Met verschillende berekeningen kan je vervolgens uitzoeken met welke duurzame aanpassingen je deze punten kunt verbeteren. Wel is het belangrijk om van tevoren ook goed je doel te bepalen. Wil je volledig energieneutraal gaan wonen, of wil je alleen fors besparen?

Stap 2. Analyses omzetten tot een concreet plan

Nu je weet hoe je jouw woning het beste kunt verduurzamen, is het belangrijk dat je concreet maakt welke ingrepen je gaat doen. Nu kan je doormiddel van de juiste berekeningen goed bepalen wat je maandelijks aan energie gaat besparen. Dit vermenigvuldig je met de huidige energieprijzen, en voilà, je weet wat je maandelijks gaat besparen.

Je hebt nu de totale besparing overzichtelijk en weet als het goed is al wat de ingrepen je ongeveer zullen kosten. Door nu verschillende financieringen met elkaar te vergelijken, kan je meest interessante financiering kiezen en weet je ook wat je maandelijks aan rente en aflossing betaald.

Je hebt nu een concreet plan met welke ingrepen de meeste besparing gerealiseerd kan worden, hoeveel je dit maandelijks bespaard en hoeveel je dit maandelijks gaat kosten met een financiering.

Let op: vergeet niet dat er veel subsidies zijn die je gemiddeld tot wel €5.000 kunnen opleveren. Deze trek je natuurlijk van de totale investering af en financier je niet mee. het verduurzamen van jouw huis!

Stap 3. Zorgvuldig je verduurzaming plannen

Nu je weet waarom verduurzamen financieel je maandelijks meer gaat opleveren dan kosten, moet je nog wel de verschillende maatregelen zorgvuldig laten uitvoeren. Gespecialiseerde bedrijven zullen langs moeten komen om jouw woning een stukje duurzamer te maken.

Plan dit goed en spreek van tevoren goed af welke partij wat doet.

Stap 4. Regel de ‘’laatste’’ belangrijke dingetjes

Gefeliciteerd, na het uitvoeren van de eerste 3 stappen is je woning als het goed is al een stuk duurzamer. Wel moet je nu nog het wellicht minder leuke gedeelte regelen.

  • Regel achteraf je subsidies.
  • Zorg dat je overzichtelijk hebt welke partij, welke garantie geeft.
  • Houd goed bij of je de voorberekende besparing haalt. Als dat niet het geval is, kan een van de maatregelen onvoldoende zijn toegepast.

 

Je woning verduurzamen via 1 partij en 1 aanspreekpunt, het kan!

Energy Architects kan jou van A tot Z helpen met het verduurzamen van jouw woning. Met een duurzame woning kan je flink besparen op jouw energiekosten. Een duurzame investering in je huis is dus ook snel weer terugverdiend.

Als enige aanspreekpunt verduurzamen we samen jouw woning. We zoeken van te voren gedetailleerd uit hoe we jouw woning het beste kunnen verduurzamen en daarmee jouw doelen te kunnen voltooien. We stellen een op maat gemaakt plan van aanpak op en werken zo toe naar het meest financieel aantrekkelijk en winstgevende pakket aan maatregelen.

Vervolgens regelen wij de gehele uitvoering. Samen met onze partners zorgen we voor het verduurzamen van jouw woning. Echter zijn wij altijd jouw enige aanspreekpunt, je regelt alles dus alleen met ons en daardoor kunnen we je ook echt verzekeren van een mooi resultaat

Benieuwd naar hoeveel jij kan besparen met het verduurzamen van je woning? Doe eens onze gratis bespaarcheck en zie binnen 1 minuut hoeveel jij mogelijk kan besparen op jouw energieverbruik

Complexe woning verduurzamen?

Monument verduurzamen Utrecht

MONUMENTALE WONING VERDUURZAMEN

Persoonlijke intake bij jou thuis

 Onderbouwd advies afgestemd op regelgeving voor monumenten

Duidelijk overzicht van kosten, baten, financiering en subsidies

Implementatie van gewenste energie besparende maatregelen

Ondersteuning bij regelen van subsidies, regelgeving, financiering en onderhoud

 

zelf energie opwekken

JAREN 30 WONING VERDUURZAMEN

Persoonlijke intake bij jou thuis

 Onderbouwd advies afgestemd op jouw besparingsdoelen en comfortwensen

Duidelijk overzicht van kosten, baten, financiering en subsidies

Implementatie van gewenste energie besparende maatregelen

Ondersteuning bij regelen van subsidies, financiering en onderhoud

jaren 30 woning verduurzamen

JAREN 70 WONING VERDUURZAMEN

Persoonlijke intake bij jou thuis

 Onderbouwd advies afgestemd op jouw besparingsdoelen en comfortwensen

Duidelijk overzicht van kosten, baten, financiering en subsidies

Implementatie van gewenste energie besparende maatregelen

Ondersteuning bij regelen van subsidies, financiering en onderhoud

woning verduurzamen

ENERGIE NEUTRAAL WONEN

Persoonlijke intake bij jou thuis

 Onderbouwd advies afgestemd op de ambitie om energie neutraal te wonen

Duidelijk overzicht van kosten, baten, financiering en subsidies

Implementatie van de nodige energie neutrale maatregelen

Ondersteuning bij regelen van subsidies, financiering en onderhoud