Onafhankelijk warmtepomp advies voor woningen

01/05/2024

Een warmtepomp kan een significante impact hebben op de energie-efficiëntie en ecologische voetafdruk van jouw woning. Echter is de installatie van een warmtepomp niet altijd een garantie op energiebesparing, Onafhankelijk warmtepomp advies is dan ook aan te raden. Het is namelijk van groot belang dat een warmtepomp op de juiste manier ingezet wordt. Welke type warmtepomp past bij jouw type woning? Hoeveel KW vermogen moet de warmtepomp hebben? Is de woning voldoende geïsoleerd om op lage temperatuur met een warmtepomp te verwarmen? Is het afgiftesysteem in de woning wel geschikt voor het type warmtepomp dat je nodig hebt? 

En zijn genoeg aspecten die de efficiëntie van een warmtepomp beïnvloeden. Daarom is professioneel advies niet alleen aan te raden, maar essentieel wanneer je besluit om een warmtepomp in jouw woning te laten installeren.

* Wist je al dat Energy Architects gespecialiseerd is in het totaal verduurzamen van woningen? Wij helpen je van A tot Z en leveren dan ook de energiebesparende maatregelen op maat.

cv ketel vervangen 2026

Waarom is onafhankelijk warmtepomp advies aan te raden?

Er zijn verschillende soorten warmtepompen die op verschillende manieren werken. Je moet namelijk eerst een keuze maken tussen een lucht/water-, water/water-, lucht/lucht- of een grond/water warmtepomp. Dit zijn 4 verschillende werkingen van een warmtepomp. Daarnaast zal je ook een keuze moeten maken in het KW vermogen van de warmtepomp, het is natuurlijk van belang dat er voldoende vermogen is om de gehele woning te verwarmen en van eventueel ook van warm water te voorzien. Ook de methode voor warm water zal een keuze in gemaakt moeten worden en zo zijn er nog meer aspecten waar rekening mee gehouden moet worden bij de keuze voor een warmtepomp.

De keuze voor de juiste warmtepomp is dus vrij complex en afhankelijk van verschillende factoren:

  • Type woning: Niet elke warmtepomp is geschikt voor elk type woning. De isolatiewaarden, de beschikbare ruimte voor installatie en het bestaande verwarmingsafgiftesysteem spelen een belangrijke rol.
  • Energiebehoefte: De grootte en het verwarmingsvermogen van de warmtepomp moeten nauwkeurig worden afgestemd op de energiebehoeften in de woning om maximale efficiëntie en comfort te garanderen. Hierbij moet ook rekening gehouden worden met verschillende buitentemperaturen in de winter.
  • Duurzaamheidsniveau: Afhankelijk van jouw persoonlijke of lokale duurzaamheidsdoelen kan het type warmtepomp dat je kiest een groot verschil maken om die doelen te halen. Een all-electric warmtepomp maakt het namelijk mogelijk om volledig van het gas af te gaan. Een hybride warmtepomp daarentegen maakt hybride verwarmen op gas en elektriciteit mogelijk.

Wat kan je verwachten van een warmtepomp advies?

Een onafhankelijk warmtepomp advies geeft inzicht in de mogelijkheden van verschillende soorten warmtepompen op basis van alle belangrijke aspecten waar rekening mee gehouden moet worden bij de keuze van de beste warmtepomp. In dit advies zal uiteindelijk het resultaat van de beste warmtepomp constructie duidelijk worden. 

Het unieke aan ons advies is dat we kijken naar de totale duurzaamheid van jouw woning. Dit betekent dat we niet alleen adviseren over de warmtepomp die het beste bij de woningsituatie past, maar we bekijken ook andere belangrijke duurzame aspecten van de woning, zoals:

  • Isolatie verbeteringen: Verbetering van de woningisolatie kan een grote bijdrage hebben aan de efficiëntie van de warmtepomp. Daarnaast zal een verbeterde isolatie zorgen voor een lager verbruik van de warmtepomp waardoor je nog meer energie kan besparen.
  • Integratie met andere duurzame systemen: Bijvoorbeeld zonnepanelen of zonneboilers die kunnen worden geïntegreerd voor een nog lagere energierekening en minder impact op het milieu.
  • Slimme thermostaten en systemen: Voor een optimaal beheer en optimalisatie van het energieverbruik.

Kies voor duurzaamheid met vertrouwen

Kies voor het onafhankelijke warmtepomp advies van Energy Architects en zet de stap naar een duurzamere woning met 100% vertrouwen. Wij zorgen ervoor dat je de beste beslissing neemt, niet alleen voor jouw portemonnee maar ook voor de planeet. Bekijk onderaan deze pagina onze duurzame bespaarcheck of neem direct contact met ons op via de contact pagina. 

Zet vandaag nog de stap naar een energie-efficiënte toekomst met Energy Architects.

Je woning verduurzamen via 1 partij en 1 aanspreekpunt, het kan!

Energy Architects kan jou van A tot Z helpen met het verduurzamen van jouw woning. Met een duurzame woning kan je flink besparen op jouw energiekosten. Een duurzame investering in je huis is dus ook snel weer terugverdiend.

Als enige aanspreekpunt verduurzamen we samen jouw woning. We zoeken van te voren gedetailleerd uit hoe we jouw woning het beste kunnen verduurzamen en daarmee jouw doelen te kunnen voltooien. We stellen een op maat gemaakt plan van aanpak op en werken zo toe naar het meest financieel aantrekkelijk en winstgevende pakket aan maatregelen.

Vervolgens regelen wij de gehele uitvoering. Samen met onze partners zorgen we voor het verduurzamen van jouw woning. Echter zijn wij altijd jouw enige aanspreekpunt, je regelt alles dus alleen met ons en daardoor kunnen we je ook echt verzekeren van een mooi resultaat

Benieuwd naar hoeveel jij kan besparen met het verduurzamen van je woning? Doe eens onze gratis bespaarcheck en zie binnen 1 minuut hoeveel jij mogelijk kan besparen op jouw energieverbruik

Complexe woning verduurzamen?

Monument verduurzamen Utrecht

MONUMENTALE WONING VERDUURZAMEN

Persoonlijke intake bij jou thuis

 Onderbouwd advies afgestemd op regelgeving voor monumenten

Duidelijk overzicht van kosten, baten, financiering en subsidies

Implementatie van gewenste energie besparende maatregelen

Ondersteuning bij regelen van subsidies, regelgeving, financiering en onderhoud

 

zelf energie opwekken

JAREN 30 WONING VERDUURZAMEN

Persoonlijke intake bij jou thuis

 Onderbouwd advies afgestemd op jouw besparingsdoelen en comfortwensen

Duidelijk overzicht van kosten, baten, financiering en subsidies

Implementatie van gewenste energie besparende maatregelen

Ondersteuning bij regelen van subsidies, financiering en onderhoud

jaren 30 woning verduurzamen

JAREN 70 WONING VERDUURZAMEN

Persoonlijke intake bij jou thuis

 Onderbouwd advies afgestemd op jouw besparingsdoelen en comfortwensen

Duidelijk overzicht van kosten, baten, financiering en subsidies

Implementatie van gewenste energie besparende maatregelen

Ondersteuning bij regelen van subsidies, financiering en onderhoud

woning verduurzamen

ENERGIE NEUTRAAL WONEN

Persoonlijke intake bij jou thuis

 Onderbouwd advies afgestemd op de ambitie om energie neutraal te wonen

Duidelijk overzicht van kosten, baten, financiering en subsidies

Implementatie van de nodige energie neutrale maatregelen

Ondersteuning bij regelen van subsidies, financiering en onderhoud